Ухвала
від 27.02.2024 по справі 933/57/24
ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/933/24/24

Справа № 933/57/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

27 лютого 2024 року смт Олександрівка

Суддя Олександрівського районного суду Донецької області Попович І.А., розглянувши позовну заяву представника позивача Лазебного Дмитра Володимировича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХІНОВАЦІЯ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТІС ТРЕЙД» та ОСОБА_1 про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, про скасування у Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельних ділянок, про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності на земельні ділянки, -

В С Т А Н О В И В :

26.01.2024 року представник позивача Лазебний Д.В., який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХІНОВАЦІЯ», звернувся до Олександрівського районного суду Донецької області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТІС ТРЕЙД» та ОСОБА_1 про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, про скасування у Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельних ділянок, про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності на земельні ділянки.

За вимогами ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу, а якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

29.01.2024 року, відповідно до адрес, зазначених у позовній заяві, судом надіслано запити, щодо місця реєстрації відповідача ОСОБА_1 до Малинської міської громади Житомирської області, Обухівської міської громади Київської області, та Зазимської сільської ради Київської області.

08.02.2024 року судом отримана інформація від виконавчого комітету Української міської ради Обухівського району Київської області про те, що реєстрація місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 - відсутня.

15.02.2024 року судом отримана інформація від виконавчого комітету Малинської міської ради Житомирської області про те, що в реєстрі містяться відомості про реєстрацію місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідь на запит, щодо місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від Зазимської сільської ради Київської області до теперішнього часу судом не отримана.

Цивільний позов надано з дотриманням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, справа підсудна Олександрівському районному суду Донецької області.

Відповідно до положень ст.19, 274 ЦПК України враховуючи категорію, складність справи, обсяг та характер доказів у справі, вважаю, що дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Таким чином, суддя вважає за необхідне прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі призначивши у справі підготовче засідання.

Керуючись ст.ст. 19, 187, 274 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом представника позивача Лазебного Дмитра Володимировича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХІНОВАЦІЯ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТІС ТРЕЙД» та ОСОБА_1 про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, про скасування у Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельних ділянок, про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності на земельні ділянки.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче судовезасідання вОлександрівському районномусуді призначити на 10:00 годину 27 березня 2024 року, з викликом сторін.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. До відзиву додаються: - докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; - документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (відповідачу).

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити строк позивачу для подання до суду відповіді на відзив, а відповідачам - заперечення протягом п`яти днів із дня отримання відзиву та відповіді.

Копії відповіді та заперечення одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви, та копіями доданих до неї матеріалів, надіслати відповідачам.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати представнику позивача.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

У відповідності до ч. 1-2, 5 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0537/.

Суддя Олександрівського

районного суду Попович І.А.

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117269392
СудочинствоЦивільне
Сутьреєстрацію права власності на земельні ділянки

Судовий реєстр по справі —933/57/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні