Ухвала
від 08.03.2024 по справі 933/57/24
ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 933/57/24

Провадження № 2/933/24/24

У Х В А Л А

08 березня 2024 року смт Олександрівка

Суддя Олександрівського районного суду Донецької області Попович І.А., розглянувши заяву представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХІНОВАЦІЯ» Донець Сергія Олександровича, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом представника позивача Лазебного Дмитра Володимировича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХІНОВАЦІЯ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТІС ТРЕЙД» та ОСОБА_1 про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, про скасування у Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельних ділянок, про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності на земельні ділянки,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Олександрівського районного суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом представника позивача Лазебного Дмитра Володимировича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХІНОВАЦІЯ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТІС ТРЕЙД» та ОСОБА_1 про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, про скасування у Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельних ділянок, про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності на земельні ділянки.

Підготовче судовезасідання призначено на 10:00 годину 27 березня 2024 року, з викликом сторін.

08.03.2024року представникпозивача задовіреністю упорядку передоручення ДонецьС.О.на електронну адресу суду надіслав заяву, про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів.

Дослідивши заяву представника позивача, суд дійшов наступного висновку.

Частиною 1 ст. 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це заяви сторони. Слід зазначити, що такий спосіб участі має винятковий характер, повинні існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні.

Розглянувши заяву представника позивача Донець С.О., судом не встановлено існування причин виняткового характеру, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні, оскільки, представник позивача у своїй заяві від 08.03.2024 року, про проведення судового засідання в режимі відео конференції, їх не зазначив.

Враховуючи відсутність виключних обставин участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції, та місцезнаходження ТОВ «ТЕХІНОВАЦІЯ» у смт Олександрівка де знаходиться суд, суд дійшов висновку про необхідність відмовити у задоволенні заяви представника позивача про проведення судового засіданні у режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 212, 260 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити у задоволенні заяви представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХІНОВАЦІЯ» Донець Сергія Олександровича, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом представника позивача Лазебного Дмитра Володимировича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХІНОВАЦІЯ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТІС ТРЕЙД» та ОСОБА_1 про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, про скасування у Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельних ділянок, про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності на земельні ділянки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0537/.

Суддя Олександрівського

районного суду Попович І.А.

Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117524257
СудочинствоЦивільне
Сутьреєстрацію права власності на земельні ділянки

Судовий реєстр по справі —933/57/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні