Ухвала
від 27.02.2024 по справі 336/322/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН: 336/322/24

Провадження №: 2/336/1233/2024

Ухвала

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Савеленко О.А., розглянувши клопотання представника позивача прокурора Лівобережної окружної прокуратури Донецької області Ганни ТЕШНЕР про проведення судового засідання у режимі відеоконференції за її участю по цивільній справі за позовною заявою заступника керівника Лівобережної окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Тімірязівське» про конфіскацію земельної ділянки, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя перебуває цивільна справа за позовною заявою Заступника керівника Лівобережної окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Тімірязівське» про конфіскацію земельної ділянки.

Ухвалою судді від 22.01.2024 відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання у справі.

26.02.2024 до суду через підсистему «Електронний суд» надійшло клопотання прокурора Лівобережної окружної прокуратури Донецької області Ганни ТЕШНЕР про проведення судового засідання в режимі відеоконференції. Клопотання мотивовано тим, що на теперішній час прокурор Ганна ТЕШНЕР здійснює свої посадові обов`язки в м. Дніпрі, де тимчасово дислокується Лівобережна окружна прокуратура. У зв`язку з дією воєнного стану та уникненню загрози життю та здоров`ю просить провести підготовче засідання у справі за її участі в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Досліджуючи матеріали клопотання суд приходить до висновку про його задоволення виходячи з наступного.

Відповідно до ч. ч. 3-5ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до п.45,49 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21, підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів; у приміщенні іншого суду - за допомогою технічних засобів суду; в установі попереднього ув`язнення, установі виконання покарань або медичному закладі - за допомогою технічних засобів, наявних у відповідній установі. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ініціатором клопотання при зверненні до суду дотримані вимоги ст. 212 ЦПК України, щодо строків подання такого клопотання, а мотиви викладені в ньому є вагомими, тому приймаються судом при вирішенні клопотання.

Враховуючи викладене, суд вбачає підстави для проведення підготовчого засідання у справі, яке призначено на 08 годину 40 хвилин 28.02.2024 за участю представника позивача прокурора Лівобережної окружної прокуратури Донецької області Ганни ТЕШНЕР у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд» (vkz.court.gov.ua).

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.212 , 223,353 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача прокурора Лівобережноїокружної прокуратуриДонецької областіГанни ТЕШНЕР про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

Судове засідання по цивільній справі за позовною заявою заступника керівника Лівобережної окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Тімірязівське» про конфіскацію земельної ділянки, призначене на 08годину 40хвилин 28.02.2024року проводити у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд» за участю прокурора Лівобережної окружної прокуратури Донецької області Ганни ТЕШНЕР.

Зобов`язати прокурора Лівобережної окружної прокуратури Донецької області Ганну ТЕШНЕР зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби, перевірити їх працездатність шляхом тестування та очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Савеленко

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117270077
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —336/322/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні