Ухвала
від 28.02.2024 по справі 167/6/22
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 167/6/22

Номер провадження 1-в/167/11/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 лютого 2024 року м. Рожище

Рожищенський районний суд Волинської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Рожищенського районного суду Волинської області подання начальника Луцького районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області про звільнення від покарання засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, проживає у АДРЕСА_1 ,

в с т а н о в и в :

Вироком Рожищенського районного суду Волинської області від 18 лютого

2022 року ОСОБА_3 визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (далі КК), і призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки і 3 місяці. На підставі статей 75, 76 КК ОСОБА_3 звільнено від відбування покарання з випробуванням, встановлено дворічний іспитовий строк та зобов`язано його періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Із подання начальника Луцького районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області слідує, що ОСОБА_3 за період іспитового строку зарекомендував себе посередньо, обов`язки, покладені на нього вироком суду, виконав, нового кримінального правопорушення не вчинив, до адміністративної відповідальності не притягався. За весь час перебування на обліку двічі не з`явився на реєстрацію до органу пробації без поважних причин. Криміногенних потреб при проведенні оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення не виявлено. Іспитовий строк закінчився, тому начальника органу пробації ініціює звільнення засудженого від призначеного покарання.

Представник органу пробації, будучи належним чином повідомлений про місце та час розгляду подання, у судове засідання не з`явився. До суду від начальника органу пробації ОСОБА_4 надійшла заява про розгляд справи у їх відсутності та підтримання вимог подання.

Прокурор Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури, будучи належним чином повідомлений про місце та час розгляду подання, у судове засідання не з`явився. До суду від імені прокурора ОСОБА_5 надійшла заява про підтримання подання та його розгляд у відсутності прокурора.

Засуджений ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, подав до суду заяву про розгляд подання у його відсутності. У цій же заяві просить суд звільнити його від призначеного покарання.

Згідно з ч. 5 ст. 539 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК) неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК фіксування судового засідання технічними засобами не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

З листків реєстрації, які містяться в матеріалах особової справи № 06/2022 на ім`я ОСОБА_3 , вбачається, що 28 серпня та 4 вересня 2023 року мали неявки місце засудженого до органу пробації без поважних причин.

Відомостей про порушення засудженим обов`язків повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації матеріали особової справи не містять.

Дві неявки ОСОБА_3 до органу пробації без поважних причин протягом дворічного іспитового строку, не вказують про те, що засуджений злісно ухилявся від виконання обов`язків, покладених на нього вироком суду, оскільки в іншій частині засуджений належно виконував обов`язок з`явлення для реєстрації до органу пробації.

Отже, оскільки засуджений ОСОБА_3 не вчинив нового кримінального правопорушення, виконав покладені судом на нього обов`язки, а строк випробування закінчився, то є підстави для звільнення його від призначеного покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись ч. 1 ст. 78 КК, п. 9 ч. 1 ст. 537, ст. 539 КПК, суд,-

у х в а л и в :

Подання начальника Луцького районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області задовольнити.

Звільнити засудженого ОСОБА_3 від покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки і 3 місяці, призначеного вироком Рожищенського районного суду Волинської області від 18 лютого 2022 року.

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Рожищенський районний суд Волинської області.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117307509
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —167/6/22

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 20.07.2022

Кримінальне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Вирок від 18.02.2022

Кримінальне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 20.01.2022

Кримінальне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 05.01.2022

Кримінальне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні