Ухвала
від 28.02.2024 по справі 492/947/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/947/23

провадження № 2/492/264/24

УХВАЛА

про залучення третьої особи

28 лютого 2024 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Гусєвої Н.Д.,

за участю секретаря судового засідання Гамурар І.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання позивача про залучення до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача, у цивільній справі за позовною заявою Виконавчого комітету Теплицької сільської ради Болградського району Одеської області, як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів, -

встановив:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою Виконавчого комітету Теплицької сільської ради Болградського району Одеської області, як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів.

Призначено підготовче судове засідання на 19 березня 2024 року о 13 год. 30 хв. з повідомленням учасників справи, оскільки справа розглядається в порядку загального позовного провадження.

27 лютого 2024 року до суду від позивача надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача, а саме Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, посилаючись на те, що неповнолітні діти ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно яких вирішується питання щодо позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , відповідачів у справі, перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, однак позивачем не було залучено до участі у справі вказаний центр, водночас як рішення суду може вплинути на права та обов`язки зазначеного центру.

Заяву про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, суд розглядає без повідомлення учасників справи, оскільки їх участь в розгляді зазначених клопотання, заяви не є обов`язковою, у зв`язку з чим судом, відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, дослідивши матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Згідно з вимогами статей 52, 53 ЦПК України треті особи поділяються на два види: треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору та треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до частини 1 статті 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача до закінчення підготовчого провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається з позовної заяви та доданих до неї документів, позивачем заявлено позовну вимогу про позбавлення ОСОБА_1 , ОСОБА_2 батьківських прав відносно їх неповнолітніх дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , двоє з останніх з яких перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області (а. с. 1-6).

Відповідно до актів прийому дитини до центру від 04 березня 2022 року, листів № 02-02/214 від 20 вересня 2022 року, № 02-02/64 від 28 квітня 2023 року, наданих Центром соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, неповнолітні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з 04 березня 2022 року перебувають у вказаному закладі на повному державному забезпеченні (а. с. 19, 20, 21, 39).

Судом встановлено, що неповнолітні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з 04 березня 2022 року по наявний час перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області на повному державному забезпеченні, однак позивачем не залучено вказаний заклад до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Враховуючи вищенаведене, беручи до уваги, що позивачем не залучено до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, а рішення у справі може вплинути на права та обов`язки вказаного центру, оскільки неповнолітні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно яких вирішується питання щодо позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , відповідачів у справі, перебувають у зазначеному вище закладі, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, у зв`язку з чим клопотання позивача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача, підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 53, 189-200, 247, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

постановив:

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою Виконавчого комітету Теплицької сільської ради Болградського району Одеської області, як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів, третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області.

Третій особі надати строк десять днів з дня отримання позову або відзиву для подання пояснень до позову або відзиву, а також письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення сторін до початку розгляду справи по суті. Позивач, відповідачі мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Копію наявної ухвали надіслати всім учасникам справи, а копію позовної заяви та доданих до неї документів надіслати третій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Гусєва Н.Д.

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117318928
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —492/947/23

Рішення від 07.06.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Рішення від 07.06.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні