Ухвала
від 29.02.2024 по справі 463/8566/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/8566/23

Провадження №2/463/373/24

УХВАЛА

про витребування доказів

29 лютого 2024 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі:головуючого - судді Мармаша В.Я.

при секретарі с/з - Гавц О.Б.

за участю представика позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - ОСОБА_2 ,

представника позивача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом Обслуговуючого кооперативу "ЖБК" Злагода" до ОСОБА_4 , треті особи: ОСОБА_5 , приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Андрійчак Ольга Олексіївна про витребування майна з чужого незаконного володіння, -

встановив:

в провадженні Личаківського районного суду м. Львова перебуває зазначена вище цивільна справа.

Представником позивача ОСОБА_1 в судовому засіданні було заявлено клопотання про витребування у приватного нотаріуса Андрійчак Ольги Олексіївни в електронній формі реєстраційну справу щодо проведеної державної реєстрації права власності на нежитлове приміщення, за адресою: АДРЕСА_1 (Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2673869846060), за ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в тому числі копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії, для долучення до матеріалів справи, проти чого учасники справи не заперечили.

Так, ухвалою суду від 02 жовтня 2023 року судом було постановлено: «Витребувати уприватного нотаріусаАндрійчак ОльгиОлексіївни оригінали нотаріальної справи з документами щодо оформлення права власності на нежитлове приміщення, ОСОБА_4 , а саме гараж № НОМЕР_2 за адресою АДРЕСА_2 (Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2673869846060), а саме: договір про пайову участь, в кооперативі, серія та номер: 3-3-тп, виданий 15.11.2019, видавник: Обслуговуючий кооператив "ЖБК "ЗЛАГОДА", ОСОБА_4 ; акт приймання-передачі нерухомого майна, серія та номер: 16г, виданий 16.06.2022, видавник: Обслуговуючий кооператив "ЖБК "ЗЛАГОДА", ОСОБА_4 ; довідка про членство особи в кооперативі та внесення таким членом кооперативу пайового внеску в повному обсязі, серія та номер: 16г, виданий 16.06.2022, видавник: Обслуговуючий кооператив "ЖБК "ЗЛАГОДА"; квитанції чи прибуткові касові ордери щодо внесення коштів в Обслуговуючий кооператив "ЖБК "ЗЛАГОДА", а також належним чином завірені копії цих документів для долучення до матеріалів справи».

Водночас, приватний нотаріус Андрійчак О.О. на адресу суду направила лист, у якому зазначила, що 21.12.2022 нею було проведено державну реєстрацію права власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на нежитлове приміщення, за адресою: АДРЕСА_1 , за ОСОБА_4 . Документи, подані заявником для проведення реєстраційних дій в паперовій формі, підлягають поверненню такому заявнику. А тому, запитувані судом документи, після долучення їх в електронній формі до реєстраційної справи, повернуті заявнику.

Таким чином, ухвала суду не була виконана, а тому листом Личаківського районного суду м.Львова від 18.12.2023 було повторно наголошено про необхідність надати суду належним чином завірені копії зазначених вище документів для долучення до матеріалів справи. При цьому, надати суду (у разі технічної можливості) реєстраційну справу (об?єкт нерухомого майна: нежитлове приміщення за адресою: АДРЕСА_1 зареєстрований 21.12.2022 за ОСОБА_4 ) в електронній формі через систему електронний суд.

На виконання відповідного листа, приватний нотаріус Андрійчак О.О. на адресу суду 10.01.2024 року направила лист про неможливість надання суду реєстраційної справи в електронній формі через систему електронний суд через відсутність технічної можливості, а також направила суду копії: заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, квитанцій від 21.12.2022, повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про відсутність актового запису цивільного стану, а також інформацію з Єдиного реєстру боржників.

А тому ухвалою суду від 25.01.2024 року судом було витребувано копії документів, на підставі яких була проведена державна реєстрація права власності на нежитлове приміщення, за адресою: АДРЕСА_1 (Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2673869846060), за ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в тому числі копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії, для долучення до матеріалів справи.

Водночас, приватний нотаріус Андрійчак О.О. на адресу суду 16.02.2024 року направила лист, у якому зазначила, що запитувані судом документи, після долучення їх в електронній формі до реєстраційної справи, повернуті заявнику.

Таким чином, приватний нотаріус вказала на неможливість виконання ухвали суду з причини відсутності у неї запитуваних документів.

З метою перевірки зазначеної інформації стороною позивача заявлено клопотання про витребування всієї реєстраційної справи в електронній формі.

Згідно з ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

В ухвалі про витребування доказів суд вирішує питання про забезпечення чи попередню оплату витрат осіб, пов`язаних із поданням відповідних доказів, а тому у разі заявлення клопотання про витребування реєстраційної справи (інших документів) в електронній формі до заяви має бути долучений електронний носій інформації на який буде здійснено запис витребуваної інформації.

У зв`язку з вищенаведеним, для повного та об`єктивного розгляду справи слід витребувати у приватного нотаріуса Андрійчак Ольги Олексіївни в електронній формі реєстраційну справу щодо здійсненої нею 21.12.2022 державної реєстрації права власності на нежитлове приміщення, за адресою: АДРЕСА_1 (Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2673869846060), за ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в тому числі копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії, для долучення до матеріалів справи.

Враховуючи, що приватний нотаріус Айндрійчак О.О. повідомила про відсутність технічної можливості надати суду реєстраційну справу в електронній формі через систему електронний суд, представник позивача зобов`язався надати суду електронний носій інформації, на який буде здійснено запис запитуваної інформації.

При цьому суд роз`яснює, що згідно ст. 382 КК України встановлена кримінальна відповідальність за умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню.

У випадку невиконання ухвали суду, суд реагуватиме в порядку, передбаченому ст. 262 ЦПК України, шляхом винесення окремої ухвали на дії та рішення винної особи.

Крім того, суд роз`яснює, що відповідно до ч.1 ст. 146 ЦПК України, у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Керуючись ст.ст. 258, 260, 261 ЦПК України, суд

постановив:

витребувати у приватного нотаріуса Андрійчак Ольги Олексіївни в електронній формі реєстраційну справу щодо здійсненої нею 21.12.2022 державної реєстрації права власності на нежитлове приміщення, за адресою: АДРЕСА_1 (Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2673869846060), за ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в тому числі копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії, для долучення до матеріалів справи.

Зобов`язати приватного нотаріуса Андрійчак Ольгу Олексіївну здійснити запис реєстраційної справи в електронній формі на носій інформації, який буде попередньо наданий стороною, яка заявила клопотання про витребування доказів.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: Мармаш В. Я.

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117323424
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —463/8566/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні