Ухвала
від 19.03.2024 по справі 463/8566/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/8566/23

Провадження №2/463/373/24

УХВАЛА

про витребування доказів

19 березня 2024 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі:головуючого - судді Мармаша В.Я.

при секретарі с/з - Гавц О.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом Обслуговуючого кооперативу "ЖБК" Злагода" до ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 , приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Андрійчак Ольга Олексіївна про витребування майна з чужого незаконного володіння, -

встановив:

в провадженні Личаківського районного суду м. Львова перебуває зазначена вище цивільна справа.

Представником позивача ОСОБА_3 в судовому засіданні було заявлено клопотання про витребування у приватного нотаріуса Андрійчак Ольги Олексіївни в електронній формі реєстраційну справу щодо проведеної державної реєстрації права власності на нежитлове приміщення, за адресою: АДРЕСА_1 (Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2673869846060), за ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в тому числі копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії, для долучення до матеріалів справи, проти чого учасники справи не заперечили.

Так, ухвалою суду від 29 лютого 2024 року судом було постановлено: «витребувати у приватного нотаріуса Андрійчак Ольги Олексіївни в електронній формі реєстраційну справу щодо здійсненої нею 21.12.2022 державної реєстрації права власності на нежитлове приміщення, за адресою: АДРЕСА_1 (Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2673869846060), за ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в тому числі копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії, для долучення до матеріалів справи».

Водночас, приватний нотаріус Андрійчак О.О. на адресу суду направила лист, у якому зазначила, що вона згідно законодавства не має права та не має технічної можливості виконати у хвалу про витребування доказів від 29.02.2024 року, оскільки: згідно п.1 розділу VIII Порядку формування та зберігання реєстраційних справ, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України від 18.11.2016 № 3267/5: «1. Доступ до документів реєстраційної справи відповідно до статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та статті 30 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» забезпечує посадова особа із зберігання реєстраційних справ відповідного суб?єкта, що забезпечує зберігання реєстраційних справ. Згідно ч. 1 ст. 9 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»: «зберігання реєстраційних справ у паперовій формі здійснюється виключно виконавчими органами міських рад міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київською, Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями за місцезнаходженням відповідного майна;». Такої дії як «запис реєстраційної справи в електронній формі на носій інформації» законодавством не передбачено і програмним забезпеченням ведення реєстру не надано технічної можливості.

Згідно з ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

В ухвалі про витребування доказів суд вирішує питання про забезпечення чи попередню оплату витрат осіб, пов`язаних із поданням відповідних доказів, а тому у разі заявлення клопотання про витребування реєстраційної справи (інших документів) в електронній формі до заяви має бути долучений електронний носій інформації на який буде здійснено запис витребуваної інформації.

У зв`язку з вищенаведеним, для повного та об`єктивного розгляду справи слід витребувати в Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради в письмовій та електронній формі реєстраційну справу щодо здійсненої приватним нотаріусомЛьвівського міськогонотаріального округуЛьвівської областіАндрійчак ОльгоюОлексіївною 21.12.2022 державної реєстрації права власності на нежитлове приміщення, за адресою: АДРЕСА_1 (Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2673869846060), за ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в тому числі копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії, для долучення до матеріалів справи.

При цьому суд роз`яснює, що згідно ст. 382 КК України встановлена кримінальна відповідальність за умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню.

У випадку невиконання ухвали суду, суд реагуватиме в порядку, передбаченому ст. 262 ЦПК України, шляхом винесення окремої ухвали на дії та рішення винної особи.

Крім того, суд роз`яснює, що відповідно до ч.1 ст. 146 ЦПК України, у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Керуючись ст.ст. 258, 260, 261 ЦПК України, суд

постановив:

витребувати в Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради в письмовій та електронній формі копію реєстраційної справи щодо здійсненої приватним нотаріусомЛьвівського міськогонотаріального округуЛьвівської областіАндрійчак ОльгоюОлексіївною 21.12.2022 державної реєстрації права власності на нежитлове приміщення, за адресою: АДРЕСА_1 (Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: 2673869846060), за ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в тому числі копії документів, наданих заявником, на підставі яких було проведено реєстраційні дії, для долучення до матеріалів справи.

Зобов`язати Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради здійснити запис копії реєстраційної справи в електронній формі на носій інформації, який буде надано разом з копією ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: Мармаш В. Я.

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117784531
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —463/8566/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні