Ухвала
від 29.02.2024 по справі 754/16736/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/1188/24

Справа № 754/16736/23

У Х В А Л А

Іменем України

29 лютого 2024 року Суддя Деснянського районного суду м.Києва Зотько Т.А., розглянувши клопотання представника позивачки - адвоката Божка Романа Олексійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поданого по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОР ЮНІТ» про захист прав споживачів та визнання кредитного договору недійсним,-

В С Т А Н О В И В:

Позивачка звернулася до Деснянського районного суду м. Києва із позовною заявою до ТОВ «ФОР ЮНІТ» про захист прав споживачів та визнання кредитного договору недійсним.

Ухвалою судді від 24.11.2023 було відкрито провадження у вказаній справі, з призначенням розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Судом було направлено поштову кореспонденцію суду на адресу відповідача, зазначену позивачкою у позовній заяві, яка повернулася до суду з відміткою «Повертається. адресат відсутній за вказаною адресою».

Разом з тим, від відповідача на адресу суду відзиву на позовну заяву в установлений законом строк не надходило.

Згідно ухвали судді від 24.01.2024 було визначено здійснити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання.

26.02.2024 на електронну пошту суду від представника позивачки - адвоката Божка Р.О. надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відео конференції. Клопотання обґрунтоване тим, що у представника позивача відсутня можливість безпосереднього прибуття до приміщення суду, тому є доцільність скористатись правом на розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Для участі в судовому засіданні, представник просить провести судове засідання, призначене на 02 квітня 2024 року о 15:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням особистих технічних засобів.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження в справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч.5 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що вказане клопотання представника відповідачки про участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів підлягає задоволенню, а відтак для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, суд вважає за необхідне надати можливість представнику позивачки - адвокату Божко Р.О. у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «ВКЗ».

На підставі викладеного та керуючись ст. 212 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивачки - адвоката Божка Романа Олексійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Усі судові засідання, в тому числі призначене на 04 квітня 2024 року об 15 год. 00 хв. по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОР ЮНІТ» про захист прав споживачів та визнання кредитного договору недійсним, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «ВКЗ», за участю представника позивачки - адвоката Божка Романа Олексійовича.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «ВКЗ», за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117326646
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів та визнання кредитного договору недійсним

Судовий реєстр по справі —754/16736/23

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні