Ухвала
від 02.04.2024 по справі 754/16736/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/1188/24

Справа № 754/16736/23

У Х В А Л А

Іменем України

02 квітня 2024 року Деснянський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді Зотько Т.А.

за участю секретаря судового засідання Нагорної Н.В.,

позивачки ОСОБА_1 ,

представника позивачки Божка Р.О. ,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Києві клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОР ЮНІТ» про захист прав споживачів та визнання кредитного договору недійсним,-

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернулася до Деснянського районного суду м. Києва із позовною заявою до ТОВ «ФОР ЮНІТ» про захист прав споживачів та визнання кредитного договору недійсним.

Ухвалою судді від 24.11.2023 було відкрито провадження у вказаній справі, з призначенням розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Судом було направлено поштову кореспонденцію суду на адресу відповідача, зазначену позивачкою у позовній заяві, яка повернулася до суду з відміткою «Повертається. адресат відсутній за вказаною адресою».

Разом з тим, від відповідача на адресу суду відзиву на позовну заяву в установлений законом строк не надходило.

Згідно ухвали судді від 24.01.2024 було визначено здійснити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання.

02.04.2024 на електронну пошту суду від представника позивачки - адвоката Божка Р.О. надійшло клопотання про витребування доказів.

В судовому засіданні позивачка та її представника (у режимі відео конференції) підтримали подане клопотання.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, про розгляд справи повідомлені судом належним чином, шляхом направлення поштової кореспонденції суду, яка повернулася з відміткою «Повертається. Адресат відсутній за вказаною адресою».

Заслухавши думку позивачки та її представника, дослідивши письмові матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно положень ст.2 ЦПК України, одними із основних засад цивільного судочинства є змагальність сторін та розумність строків розгляду справи судом.

Частинами 5-7 ст.81 ЦПК України визначено, що докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

За таких обставин, керуючись ч.ч.5-7 ст.81 ЦПК України, суд приходить до висновку про часткове задоволення заявленого клопотання.

При цьому, суд не вбачає підстав для витребування інформації від ПрАТ "Київстар" оскільки на думку суду дана інформація має бути предметом перевірки в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесене до ЄРДР за № 12022105080001178 від 08.01.2022 року за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України, таким чином вирішення даного клопотання не підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Враховуючи вище викладене та керуючись ст.ст. 83, 84,258, 260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОР ЮНІТ» (юридична адреса: вулиця Оноре Де Бальзака, 16, м.Київ, 02226):

1.належним чином завірені копії договору позики від 09 січня 2022 року та інших документів, які підтверджують погодження ОСОБА_1 істотних умов такого договору;

2.інформацію про банківський рахунок (картку), на який було перераховані грошові кошти згідно вищезазначеного договору позики.

В задоволенні іншої частини клопотання - відмовити.

У разі неможливості надати вищевказані документи повідомити про це Деснянський районний суд м.Києва із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Витребувані ухвалою документи надіслати до Деснянського районного суду м.Києва за адресою - 02225, м.Київ, пр-т Червоної Калини, 5-В, судді Зотько Т.А. в термін до 10.05.2024.

В судовому засіданні, з метою отримання витребуваних судом доказів, оголосити перерву на 15.30 годину 23 травня 2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118138358
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів та визнання кредитного договору недійсним

Судовий реєстр по справі —754/16736/23

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні