Ухвала
від 29.02.2024 по справі 161/3201/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/3201/24

Провадження № 2/161/1771/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

29 лютого 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в особі судді Гриня Олександра Миколайовича, розглянувши клопотання представника відповідача адвоката Уманського Сергія Олександровича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю. М. Білоконя», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Волинська філія Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю. М. Білоконя», про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за період затримки у її виплаті, компенсації втрати частини доходів у зв`язку з порушенням строків їх виплати,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до відповідача ДП «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю. М. Білоконя», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Волинська філія ДП «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю. М. Білоконя», про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за період затримки у її виплаті, компенсації втрати частини доходів у зв`язку з порушенням строків їх виплати.

Ухвалою судді від 20 лютого 2024 року прийнято до розгляду позовну заяву та відкрито провадження у цій справі за правилами спрощеного позовного провадження, передбаченогостаттями 274-279 ЦПК України,з повідомленням (викликом) учасників справи.

Судове засідання у цій справі призначено на 21 березня 2024 року.

Від представника відповідача адвоката Уманського С. О. надійшло клопотання про проведення судового засідання в цій справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. При цьому представник відповідача покликається на положення статті 212 ЦПК України щодо можливості участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщень суду з використанням власних технічних засобів.

Дослідивши матеріали справи та клопотання представника відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд вважає, що таке клопотання підлягає до задоволення з таких підстав.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою (ч. 1 ст. 212 ЦПК України).

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (ч. 2 ст. 212 ЦПК України).

Учасники справиберуть участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуз використаннямвласних технічнихзасобів таелектронного підписузгідно звимогами Положенняпро Єдинусудову інформаційно-комунікаційнусистему та/абоположень,що визначаютьпорядок функціонуванняїї окремихпідсистем (модулів)(ч. 3 ст. 212 ЦПК України).

Враховуючи вищевикладене, суд вважає доцільним постановити ухвалу про участь представника відповідача у судовомузасіданні в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Разом з тим, суд звертає увагу, що клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції відповідно до вимог ст.212 ЦПК України подається не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Отже, учасник справи повинен подати відповідне клопотання не пізніше ніж за п`ять днів до засідання, призначеного судом на відповідну дату.

Керуючись ст.212 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю. М. Білоконя», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Волинська філія Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю. М. Білоконя», про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за період затримки у її виплаті, компенсації втрати частини доходів у зв`язку з порушенням строків їх виплати, призначенена21березня 2024року о10год.10хв. провести у режимі відеоконференції з можливістю участі адвоката Уманського Сергія Олександровича у судовому засіданні поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «Easy Con».

Роз`яснити представнику відповідача, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З метою забезпечення своєчасного проведення відеоконференції, копію ухвали надіслати на електронну адресу представника відповідача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Луцького міськрайонного суду О. М. Гринь

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117340897
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за період затримки у її виплаті, компенсації втрати частини доходів у зв`язку з порушенням строків їх виплати

Судовий реєстр по справі —161/3201/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні