Ухвала
від 26.02.2024 по справі 380/401/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/401/24

У Х В А Л А

про прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом

26 лютого 2024 року місто Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Мричко Н.І., перевіривши у порядку письмового провадження матеріали зустрічного позову Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго у справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області до Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго про стягнення заборгованості, -

встановив:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області (код ЄДРПОУ 13322403, місцезнаходження: 21100, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7) до Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго (код ЄДРПОУ 23269555, місцезнаходження: 79026, м. Львів, вул. Козельницька, 15) в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго (код ЄДРПОУ 05470928, місцезнаходження: 24321, Вінницька обл., вул. Наконечного, м. Ладижин, 173), в якій позивач просить стягнути з Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах по списку 1 та списку 2 в загальній сумі - 577943,92 грн на користь Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Ухвалою від 15.01.2024 суддя прийняла позовну заяву до розгляду й відкрила провадження у справі.

06.02.2024 до суду надійшла зустрічна позовна заява Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, в якій останнє просить визнати протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області щодо складання: розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, що підлягають відшкодуванню, призначених особам, які були зайняті на інших роботах, що дають право на призначення пенсій за віком на пільгових умовах відповідно до п. б-з ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення та п. 2-8 ч. 2 ст. 114 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, з грудня 2023 р. та розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, що підлягають відшкодуванню, призначених особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, з грудня 2023р. щодо Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго.

Ухвалою від 12.02.2024 суддя залишила без руху зустрічну позовну заяву та встановила позивачу строк для усунення виявлених у ній недоліків.

У встановлений суддею строк позивач за зустрічним позовом вимоги ухвали виконав, недоліки зустрічної позовної заяви усунув.

При вирішенні питання об`єднання зустрічного позову із первісним суд виходив з такого.

Відповідно до частин першої-третьої статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) відповідач, який не є суб`єктом владних повноважень, має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

У відповідності до частини першої статті 178 КАС України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 160, 161, 172 вказаного Кодексу.

Зустрічна позовна заява Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, а її задоволення може виключити задоволення первісного позову.

За таких обставин суд вважає за потрібне прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом, а вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Згідно з частиною четвертою статті 177 КАС України, у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

З огляду на прийняття зустрічного позову Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго до спільного розгляду з первісним позовом та розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, суд вважає, що необхідно перейти до розгляду цієї справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 160, 161, 171, 177, 178, 248, 256, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.Прийняти зустрічний позов Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго до спільного розгляду з первісним позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області до Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго в особі Відокремленого підрозділу Ладижинська теплова електростанція Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго про стягнення заборгованості.

2.Вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

3.Перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

4.Призначити підготовче засідання на 27 березня 2024 року 10:20 год.

5.Запропонувати відповідачу за зустрічним позовом - Головному управлінню Пенсійного фонду України у Вінницькій області у п`ятнадцятиденний строк з дня одержання цієї ухвали подати суду відзив на зустрічну позовну заяву та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу за зустрічним позовом.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання та окремо не оскаржується.

Суддя Мричко Н.І.

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117347142
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —380/401/24

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 11.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні