Ухвала
від 01.03.2024 по справі 676/1491/24
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/1491/24

Номер провадження 2/676/1240/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

01 березня 2024 року м. Кам`янець Подільський

Суддя Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області Шевцова Л.М., розглянувши матеріали цивільної справи № 676/1491/24 за позовом ОСОБА_1 до Кам`янець-Подільського Комунального підприємства «Управлінська компанія «Житловик» про зобов`язання оплати послуг, відшкодування моральних та матеріальних збитків, -

У С Т А Н О В И В:

Позивачка звернулася до суду з позовом до Кам`янець-Подільського Комунального підприємства «Управлінська компанія «Житловик» про зобов`язання оплати послуг, відшкодування моральних та матеріальних збитків.

Дослідивши матеріали позовної заяви суддя приходить до висновку, що вона не відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Частиною 3, 4 ст. 175 ЦПК України передбачено, що в позовній заяві повинно бути зазначено, найменування судупершої інстанції,до якогоподається заява; повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)сторін таінших учасниківсправи,їх місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),поштовий індекс,ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України(дляюридичних осіб,зареєстрованих зазаконодавством України),а такожреєстраційний номероблікової карткиплатника податків(дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортадля фізичнихосіб -громадян України(якщотакі відомостіпозивачу відомі),відомі номеризасобів зв`язкута адресиелектронної пошти,відомості пронаявність абовідсутність електронногокабінету; зазначення цінипозову,якщо позовпідлягає грошовійоцінці;обґрунтований розрахуноксум,що стягуютьсячи оспорюються; зміст позовнихвимог:спосіб (способи)захисту правабо інтересів,передбачений закономчи договором,або іншийспосіб (способи)захисту правта інтересів,який несуперечить законуі якийпозивач проситьсуд визначитиу рішенні;якщо позовподано докількох відповідачів-зміст позовнихвимог щодокожного зних; викладобставин,якими позивачобґрунтовує своївимоги;зазначення доказів,що підтверджуютьвказані обставини; відомостіпро вжиттязаходів досудовоговрегулювання спору,якщо такіпроводилися,в томучислі,якщо закономвизначений обов`язковийдосудовий порядокурегулювання спору; відомостіпро вжиттязаходів забезпеченнядоказів абопозову доподання позовноїзаяви,якщо такіздійснювалися; перелікдокументів таінших доказів,що додаютьсядо заяви;зазначення доказів,які неможуть бутиподані разоміз позовноюзаявою (занаявності);зазначення щодонаявності упозивача абоіншої особиоригіналів письмовихабо електроннихдоказів,копії якихдодано дозаяви; попередній(орієнтовний)розрахунок сумисудових витрат,які позивачпоніс іякі очікуєпонести узв`язку ізрозглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

А саме не вказано ім`я та по батькові ОСОБА_2 ,та адресу його проживання,а також які вимоги до нього ставляться.

Відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Однак зазначеним вимогам процесуального закону позовна заява не відповідає, оскільки не містить відомостей щодо ціни позову та обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються. Позивачем ненадано доказів,хто спричинивморальну шкоду,не наданопідтвердження звернення домедичного закладуу зв`язкуіз стрессамита причиннийзв`язок міжстресами танеправомірними діямивідповідача чи ОСОБА_2 .

З огляду на вищевикладене, оскільки позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. ст. 175, 177 ЦПК України, її слід залишити без руху, надавши позивачу десятиденний строк з дня отримання копії ухвали для усунення вищевказаних недоліків шляхом подання позовної заяви в новій редакції із зазначенням відомостей про ціну позову, обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються, а також способу захисту прав або інтересів, який позивач просить суд визначити у рішенні.

Крім того в позовній заяві не вказано з кого слід стягнути моральну шкоду,не вказано конкретних вимог до відповідача,що він має зробити та яким чином слід усунути перешкоди в користуванні Вами двором загального користування та які виплати мають бути сплачені і ким саме, відповідачем чи ОСОБА_2 .

Якщо вимоги ставляться також до ОСОБА_2 ,то слід зазначити які саме, та подати заяву про залучення його в якості співвідповідача та надати копію позовної заяви з документами для вручення такому співвідповідачу.

За наявності підстав, позивачка має право звернутися за допомогою до вторинної безоплатної правової допомоги.

Роз`яснити позивачу, що у іншому випадку заява буде вважатися неподаною і повернеться позивачу.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Кам`янець-Подільського Комунального підприємства «Управлінська компанія «Житловик» про зобов`язання оплати послуг, відшкодування моральних та матеріальних збитків, залишити без руху.

Надати позивачу строк протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків вказаних в ухвалі.

В разі не виконання вимог, зазначених в ухвалі, позовна заява буде вважатися неподаною і підлягає поверненню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду Шевцова Л.М

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117358007
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання оплати послуг, відшкодування моральних та матеріальних збитків

Судовий реєстр по справі —676/1491/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Шевцова Л. М.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Шевцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні