Ухвала
від 01.03.2024 по справі 383/241/24
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/241/24

Номер провадження 2-а/383/2/24

УХВАЛА

01 березня 2024 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючої судді Адаменко І.М. розглянувши адміністративну справу №383/241/24 за позовом ОСОБА_1 (зареєстрована адреса проживання: АДРЕСА_1 ) до інспектора відділення поліції №3 (м. Бобринець) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Григоренка Віталія Володимировича (місцезнаходження: вул. Вознесенська, 56, м. Бобринець Кіровоградська область, п.і. 27200) та Головного управління національної поліції в Кіровоградській області (місцезнаходження: вул. В. Чміленка, 41, м. Кропивницький Кіровоградська область, п.і. 25006) про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого не в автоматичному режимі та закриття справи про адміністративне правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом в якому просить, скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі і закрити справу про адміністративне правопорушення, посилаючись на те, що постанова не відображає дійсних обставин справи, прийнята з грубим порушенням вимог чинного законодавства щодо її змісту та процедури складення, є незаконною, а тому підлягає скасуванню.

Згідно з положеннями статті 19 КАС України спір належить до юрисдикції адміністративних судів і має розглядатись в порядку адміністративного судочинства.

До суду разом з позовною заявою надійшло клопотання позивача про поновлення строку звернення до суду, оскільки вказаний строк пропущено з поважних причин.

Відповідно до ч.1 ст.122КАС України позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Частиною 2 статті 286КАС України передбачено, що позовну заяву щодо оскарження рішень суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності може бути подано протягом десяти днів з дня ухвалення відповідного рішення (постанови), а щодо рішень (постанов) по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксовані в автоматичному режимі, - протягом десяти днів з дня вручення такого рішення (постанови).

Відповідно до ч.1 ст.123 КАС України у разі подання особою позову після закінчення строків, установлених законом, без заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані судом неповажними, позов залишається без руху. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду з заявою про поновлення строку звернення до адміністративного суду або вказати інші підстави для поновлення строку.

Суд, розглянувши клопотання про поновлення строку для звернення до адміністративного суду, вважає його обґрунтованим, оскільки вказаний строк пропущено з поважних причин, тому він підлягає поновленню.

Адміністративний позов поданий з додержанням вимог ст.ст. 160, 161, 172 КАС України, підсудний Бобринецькому районному суду Кіровоградської області, підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

Враховуючи положення ст.ст. 12, 257, 262 КАС України суддя приходить до висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні без повідомлення (виклику) учасників справи.

Позивач подав до суду разом з позовом клопотання про витребування з ВП №3 (м. Бобринець) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області - матеріалів адміністративного провадження, які реалізовані у постанову про накладення адміністративного стягнення від 06.01.2024 року, серії БАД №166474 відносно ОСОБА_1 , а також оригіналу оскаржуваної постанови.

Відповідно до ч.1 ст.80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суддя, розглянувши клопотання про витребування доказів, вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки витребувані матеріали необхідні для повного та об`єктивного розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 80, 122, 123, 171, 257-263, 294, 295 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Поновити ОСОБА_1 строк звернення до адміністративного суду.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до інспектора відділення поліції №3 (м. Бобринець) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Григоренка Віталія Володимировича та Головного управління національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого не в автоматичному режимі та закриття справи про адміністративне правопорушення.

Розглядати справуза правиламиспрощеного позовногопровадження безповідомлення (виклику)учасників справи(уписьмовому провадженні) 07 березня 2024 року о 11 год. 30 хв. в залі судових засідань №1 Бобринецького районного суду Кіровоградської області за адресою: вул. Миколаївська, 80, м. Бобринець Кіровоградської області.

Встановити відповідачам строк до 07 березня 2024 року для подання відзиву на позов, який має відповідати вимогам ст.162 КАС України та докази, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів одночасно з наданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Витребувати від Відділення поліції№3 (м. Бобринець) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області - матеріалів адміністративного провадження, які реалізовані у постанову про накладення адміністративного стягнення від 06.01.2024 року, серії БАД №166474 відносно ОСОБА_1 , а також оригінал оскаржуваної постанови.

Витребувані докази надати до Бобринецького районного суду Кіровоградської області в строк до 07 березня 2024 року, у разі неможливості подання доказів - повідомити суд з наведенням документально підтверджених причин.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України http://bb.kr.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Одночасно з копією даної ухвали відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності шляхом подачі апеляційної скарги до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя І. М. Адаменко

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117362965
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —383/241/24

Постанова від 25.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 27.03.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Рішення від 15.03.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 01.03.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні