Ухвала
від 07.03.2024 по справі 383/241/24
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/241/24

Номер провадження 2-а/383/2/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 березня 2024 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючої судді Адаменко І.М. розглянувши клопотання про продовження строку на подання відзиву в адміністративній справі №383/241/24 за позовом ОСОБА_1 до інспектора відділення поліції №3 (м. Бобринець) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Григоренка Віталія Володимировича та Головного управління національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого не в автоматичному режимі та закриття справи про адміністративне правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом, у якому просить скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі і закрити справу про адміністративне правопорушення.

Ухвалою Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 01.03.2024 року відкрито провадження в даній адміністративній справіза правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи в порядку, визначеномустаттею 262 КАС України.

Вказаною ухвалою встановлено відповідачу строк до 07 березня 2024 року для подання до суду відзив на позовну заяву.

Представник відповідача ГУНП в Кіровоградській області 07.03.2024 року на електронну адресу суду подав клопотання про продовження строку на подання відзиву на позовну заяву до 15.03.2024 року.

Розглянувши клопотання відповідача щодо продовження строку на подання відзиву на позовну заяву, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 1статті 118 Кодексу адміністративного судочинства України(надалі -КАС України) процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Відповідно до частини 2статті 121 КАС Українивстановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Метою продовження процесуального строку, встановленого судом, є сприяння особі у реалізації процесуального права та/або виконанні процесуального обов`язку. Доцільність продовження процесуального строку обумовлюється рівнем ймовірності, наскільки таке продовження буде ефективним у контексті не тільки реалізації особою процесуального права та/або виконанні процесуального обов`язку, а й правової визначеності учасників матеріально-правових відносин, спір між якими вирішується із застосуванням процесуальних засобів.

Про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою (ч. 6ст. 121 КАС України).

Отже, суд вважає доводи, викладені представником відповідача ГУНП в Кіровоградській області такими, що свідчать про об`єктивну неможливість вчасно виконати вимоги ухвали суду, внаслідок чого, з метою повного та всебічного встановлення обставин справи, дотримання принципу змагальності сторін, суд приходить до висновку про наявність підстав для продовження відповідачу процесуального строку на подання відзиву дл 15.03.2024 р. та відповідно для задоволення клопотання сторони відповідача.

Також, з метою забезпечення можливості виконання процесуальних прав та обов`язків сторонами, суд дійшов висновку про можливість продовження строку розгляду справи до 15.03.2024 року до 13.00 год..

Враховуючи наведене, керуючись статтями118, 121,243,248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Продовжити процесуальний строк розгляду справи №383/241/24 за позовом ОСОБА_1 до інспектора відділення поліції №3 (м. Бобринець) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Григоренка Віталія Володимировича та Головного управління національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого не в автоматичному режимі та закриття справи про адміністративне правопорушення до 15.03.2024 року до 13 год. 00 хв..

Клопотання представника відповідача ГУНП в Кіровоградській області Стояновські Д.І. про продовження строку на подання відзиву на позовну заяву - задовольнити.

Продовжити відповідачу ГУНП в Кіровоградській області строк для подання відзиву на позовну заяву до 15 березня 2024 року.

Ухвала окремо оскарженню не підлягає та відповідно достатті 256 Кодексу адміністративного судочинства Українинабирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І. М. Адаменко

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117493430
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —383/241/24

Постанова від 25.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 27.03.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Рішення від 15.03.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 01.03.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні