Ухвала
від 22.02.2024 по справі 623/11/22
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №623/11/22

Провадження № 2/638/1193/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2024 року м.Харків

Дзержинський районний судм. Харкова у складі:

головуючого - судді Теслікової І.І.,

за участі секретаря судових засідань Федоренко В.С.,

представника позивача Чумаченко Ю.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Харкові в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Керівника Ізюмської окружної прокуратури в інтересах держави в особі: Ізюмської районної державної адміністрації, Державного агентства лісових ресурсів України до Заводської сільської ради Ізюмського району Харківської області, ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача: Державне підприємство «Ізюмське лісове господарство», про визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації права власності, повернення земельної ділянки,-

в с т а н о в и в:

04.01.2022 Керівник Ізюмської окружної прокуратури в інтересах держави в особі: Ізюмської районної державної адміністрації, Державного агентства лісових ресурсів України звернувся до Ізюмського міськрайонного суду Харківської області з позовом до Заводської сільської ради Ізюмського району Харківської області, ОСОБА_1 про визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації права власності, повернення земельної ділянки.

Ухвалою Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 08 лютого 2022 року позовну заяву залишено без руху, на виконання якої позивачем подано заяву.

Ухвалою Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 23 лютого 2022 року вказану позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі та призначено справу в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до рішення Вищої ради правосуддя№399/0/15-23 від 20.04.2023«Про зміну територіальної підсудності судових справ окремих судів Харківської області» змінено з 01 травня 2023 року територіальну підсудність судових справ Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Дзержинському районному суду міста Харкова.

08 червня 2023 року вищевказана цивільна справа надійшла до Дзержинського районного суду м.Харкова.

Ухвалою судді Дзержинського районного суду м.Харкова Теслікової І.І від 22 червня 2023 року вищевказану цивільну справу прийнято в провадження судді та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 05 вересня 2023 року закрито підготовче судове засідання та призначено справу до судового розгляду.

В судовому засіданні представник позивача не заперечувала проти розгляду справи в заочному порядку.

В судове засідання представники Ізюмської районної державної адміністрації, Державного агентства лісових ресурсів України не з`явились, з невідомих суду причин, причин, про час та місце судового засідання повідомлялись своєчасно та належним чином.

Представник відповідача Оскільської сільської ради (Заводської сільської ради) в судове засідання не з?яився направивши до суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, з невідомих суду причин, про час та місце розгляду справи повідомлялась своєчасно та належним чином про що свідчать зворотні поштові повідомлення про отримання кореспонденції.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, надіславши заяву про розгляд справи за його відсутності.

У відповідності дост. 178 ЦПК Українивідповідач своїм правом подання до суду клопотань про розгляд справи з повідомленням сторін та відзиву на позовну заяву не скористався.

Відповідно до п.2, 7 ч.2ст.43 ЦПК Україниучасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи та виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Згідно зіст.280 ЦПК Українисуд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов:1) відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання;2) відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин;3) відповідач не подав відзив;4) позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Відповідно до ч.1ст.281 ЦПК Українипро заочний розгляд справи суд постановляє ухвалу.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку про наявність підстав, передбаченихст.280 ЦПК України, щодо проведення заочного розгляду даної справи на підставі наявних у справі доказів.

Керуючись ст.ст.260,261,280,281,353 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Провести заочний розгляд справи за позовом Керівника Ізюмської окружної прокуратури в інтересах держави в особі: Ізюмської районної державної адміністрації, Державного агентства лісових ресурсів України до Заводської сільської ради Ізюмського району Харківської області, ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача: Державне підприємство «Ізюмське лісове господарство», про визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації права власності, повернення земельної ділянки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.І. Теслікова

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117364800
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації права власності, повернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —623/11/22

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Одарюк М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні