Ухвала
від 16.02.2024 по справі 607/6211/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.02.2024 Справа №607/6211/23 Провадження №2-о/607/26/2024

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі: головуючого судді Дзюбича В.Л., присяжних: Веселович Т.Я., Чорної О.-М.Є. за участю секретаря судового засідання Кочмар С.М., заявника ОСОБА_1 , представника заявника адвоката Магдич О.О., представника ОСОБА_2 - адвоката Ходюк К.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тернополі цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про визнання недієздатним ОСОБА_2 та призначення йому опікуна,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про визнання недієздатним ОСОБА_2 та призначення йому опікуна.

В ході розгляду справи представник заявника адвокат Магдич О.О., з метою з`ясування питання про те, чи може ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , виконувати обов`язки опікуна, заявила клопотання про витребування від Центру первинної медико-санітарної допомоги медичної документації щодо перебування на лікуванні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Інші учасники справи в судовому засіданні не заперечили щодо витребування запитуваної інформації та документів.

Згідно із вимогами ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно ст. 84 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази.

Беручи до уваги, що інформація, яка витребовується має значення для прийняття законного та об`єктивного рішення у даній справі та стосується медичної інформації щодо особи, яка становить лікарську таємницю, а тому слід витребувати запитувану інформацію та документи.

Керуючись ст. 84, 260 ЦПК України суд,

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати від Центру первинної медико-санітарної допомоги:

-належним чином завірені копії висновків вузьких спеціалістів про стан здоров`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 ;

-оригінал амбулаторної картки на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительку АДРЕСА_1 ;

-належним чином завірені копії інших наявних документів на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительку АДРЕСА_1 , які б підтверджували стан її здоров`я.

Витребувати від Управління соціальної політики Тернопільської міської ради:

-належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких опікунська рада на засіданні від 07.11.2023 дійшла висновку про те, що ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не може бути, за станом здоров`я, опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Визнати явку представника Управління соціальної політики Тернопільської міської ради в судове засідання обов`язковою.

Запитувану інформацію та документи надати Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області в термі протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Особи, які не мають можливості подати інформацію, яка витребовується судом, або не мають можливості подати таку інформацію у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати інформацію витребувану судом, а також за неподання такої інформації з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувану судом інформацію.

Копію ухвали для виконання направити до:

-Центру первинної медико-санітарної допомоги (вул. Купчинського, 14, м. Тернопіль, E-mail: 38645610@mail.gov.ua);

-Управління соціальної політики Тернопільської міської ради (вул. Лисенка, 8, м. Тернопіль, E-mail: ternopil@sobes-ter.gov.ua).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Присяжні: Веселович Т.Я.

Чорна О.-М.Є .

Головуючий суддя В. Л. Дзюбич

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117386657
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —607/6211/23

Окрема думка від 28.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні