Ухвала
від 04.03.2024 по справі 344/942/24
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 344/942/24

Провадження № 22-ц/4808/502/24

Головуючий у 1 інстанції Бородовський С. О.

Суддя-доповідач Луганська

У Х В А Л А

04 березня 2024 року м.Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі судової палати з розгляду цивільних справ Луганської В.М. (суддя - доповідач), Баркова В.М., Девляшевського В.А.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1

на ухвалу Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 18 січня 2024 року за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Служба у справах дітей виконкому Івано-Франківської міської ради про встановлення факту виховання дитини з інвалідністю,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 18 січня 2024 року відмовлено у відкритті провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Служба у справах дітей виконкому Івано-Франківської міської ради про встановлення факту виховання дитини з інвалідністю.

Не погодившись з вказаною ухвалою суду, ОСОБА_1 звернувся до суду з апеляційною скаргою.

Ухвалою Івано-Франківського апеляційного від 26 лютого 2024 року апеляційну скаргу було залишено без руху та надано скаржнику строк для усунення вказаних в ухвалі недоліків апеляційної скарги.

На виконання вимог зазначеної ухвали, скаржником до апеляційного суду надано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження, в обґрунтування якої скаржник зазначив, що оскаржувану ухвалу постановлено 18 січня 2024 року. Дану ухвалу скаржник поштою не отримував, зазначив, що з текстом ухвали ознайомився в Єдиному державному реєстрі судових рішень 15 лютого 2024 року. Вказав, що з Єдиного державного реєстру судових рішень вбачається, що ухвала в загальному доступі з`явилась 14 лютого 2024 року, тому раніше ознайомитись з дано ухвалою не міг.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів.Якщо всудовому засіданнібуло оголошенолише вступнута резолютивнучастини судовогорішення абоу разірозгляду справи(вирішенняпитання)без повідомлення(виклику)учасників справи,зазначений строкобчислюється здня складенняповного судовогорішення. Учасниксправи,якому повнерішення абоухвала судуне буливручені удень його(її)проголошення абоскладення,має правона поновленняпропущеного строкуна апеляційнеоскарження наухвалу суду якщоапеляційна скаргаподана протягомп`ятнадцятиднів здня врученняповного судовогорішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Ухвалу Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області постановлено 18 січня 2024 року. Строк на апеляційне оскарження сплинув 02 лютого 2024 року.

Апеляційну скаргу подано засобами поштового зв`язку 22 лютого 2024 року.

В апеляційній скарзі скаржник просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали суду.

Враховуючи те, що копія оскаржуваної ухвали не була вручена скаржнику в день її складення та він не отримував її поштою, а відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень надіслана судом для оприлюднення 13 лютого 2024 року та в загальному доступі з`явилась 14 лютого 2024 року, тобто раніше 14 лютого 2024 року скаржник не міг ознайомитись з текстом оскаржуваної ухвали, колегія суддів вважає, що скаржник має право на поновлення строку на апеляційне оскарження, оскільки апеляційну скаргу подано протягом п`ятнадцяти днів з дня оприлюднення ухвали в ЄДРСР та з дня ознайомлення скаржником з ухвалою суду відповідно до ч. 2 ст. 354 ЦПК України.

Виходячи з права кожного на доступ до правосуддя, проголошеного ст. 55 Конституції України та ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, апеляційний суд вважає можливим поновити строк на апеляційне оскарження ухвали Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 18 січня 2024 року.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір сплачено відповідно до вимог Закону України «Про судовий збір»

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

Керуючись ст. ст. 354, 356, 359 ЦПК України

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження ухвали Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 18 січня 2024 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 18 січня 2024 року

Надіслати ОСОБА_1 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати заінтересованій особі Служба у справах дітей виконкому Івано-Франківської міської ради копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та копію апеляційної скарги.

Роз`яснити заінтересованій особі Служба у справах дітей виконкому Івано-Франківської міської ради право подати відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи..

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Витребувати з Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області матеріали цивільної справи №344/942/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Служба у справах дітей виконкому Івано-Франківської міської ради про встановлення факту виховання дитини з інвалідністю.

Копію ухвали направити Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області для виконання в межах компетенції.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://ifa.court.gov.ua/sud4808/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: В.М. Луганська

В.М. Барков

В.А. Девляшевський

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117394416
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —344/942/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

Постанова від 26.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні