Ухвала
від 07.02.2024 по справі 359/1332/24
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/359/1438/2024

Справа № 359/1332/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

07 лютого 2024 року м. Бориспіль

Суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Муранова-Лесів І. В., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Державного підприємства «Зал офіційних делегацій» про зобов`язання виконання судового рішення -

встановив:

До Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшла вище зазначена позовна заява, з проханням :

- зобов`язати Державнепідприємство «Залофіційних делегаційщодо ОСОБА_1 із посадиекономіста здоговірних питаньта претензійнихробіт Державногопідприємства «Залофіційних делегацій»з формулюванняпричини звільненняз роботи,в зв`язкуіз скороченнямчисельності таштату працівниківп.1ст.40КЗпП Українинезаконним таскасувати наказвід 11.04.2023№ 11/04-13-2023;

- зобов`язати формулюваннязвільнення зроботи ОСОБА_1 із посадиекономіста здоговірних питаньта претензійнихробіт Державногопідприємства «Залофіційних делегацій»,а саме:на підставст.38КЗпП Україниз 11.04.2023;

- зобов`язати Державне підприємства «Зал офіційних делегацій» (код ЄДРПОУ 26191463) ОСОБА_1 провести розрахунок у відповідності до ст. 116 КЗпП України.

Згідно зп.п.3-5ч.3ст.175ЦПК України, позовназаява повиннамістити : зазначення цінипозову,якщо позовпідлягає грошовійоцінці;обґрунтований розрахуноксум,що стягуютьсячи оспорюються; зміст позовнихвимог :спосіб (способи)захисту правабо інтересів,передбачений закономчи договором,або іншийспосіб (способи)захисту правта інтересів,який несуперечить законуі якийпозивач проситьсуд визначитиу рішенні;якщо позовподано докількох відповідачів-зміст позовнихвимог щодокожного зних; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Крім тоговідповідно доч.п.1ч.1ст.176ЦПК України, цінапозову визначається: 1) у позовах про стягнення грошових коштів - сумою, яка стягується, чи оспорюваною сумою за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку.

Крім того відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 1 ст. 431 ЦПК України, виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Вивченням позовної заяви та доданих до неї документів встановлено, що позовна заява не відповідає вище зазначеним вимогам, а саме:

- не зазначено ціну позову;

- не викладені обставини та не зазначені докази щодо заявлених позовних вимог, які були предметом розгляду в іншій цивільній справі, рішення суду у якій набрало законної сили, яке, у разі не виконання в добровільному порядку, підлягає виконанню в порядку, визначеному Законом України «Про виконавче провадження».

Крім того, заявлені позовні вимоги неконкретизовані, в тому числі щодо проведення розрахунку відповідно до ст. 116 КЗпП України (не вказано суми підлягали та не були виплачені).

Також до позовної заяви не долучено докази сплати судового збору за кожну вимогу немайнового характеру, від сплати якого позивач не звільнена.

Так,відповідно доп.1ч.1ст.5Закону України«Про судовийзбір» відсплати судовогозбору підчас розглядусправи вусіх судовихінстанціях звільняються: 1) позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Частиною 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» визначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до абзацу другого ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» у разі, коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Відповідно до п. п. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» ставка судового збору встановлюється за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чиномстаном на01.01.2024сума судовогозбору заодну вимогунемайнового характерустановить 1211,20 гривень.

З урахуванням вище зазначеного, позивачу слід уточнити вимоги, викласти обставини, які ці вимоги обґрунтовують та надати докази сплати судового збору за кожну позовну вимогу немайнового характеру у вищевказаній сумі. Надати копію позовної заяви для відповідача.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

При таких недоліках вважаю, що позовну заяву слід залишити без руху та надати строк для усунення вище зазначених недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. 185 ЦПК України,

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Державного підприємства «Зал офіційних делегацій» про зобов`язання виконання судового рішення залишити без руху та надати строк 10 ( десять) днів з дня отримання позивачем копії ухвали для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

У разі не усунення зазначених недоліків, позовна заява буде вважатись не поданою та повернута позивачу.

Ухвала самостійному апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя І. В. Муранова-Лесів

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117396401
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання виконання судового рішення

Судовий реєстр по справі —359/1332/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мережко Марина Василівна

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні