Ухвала
від 04.03.2024 по справі 525/247/24
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/247/24

Провадження № 2/525/157/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

04.03.2024 селище Велика Багачка

Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області Прасол Я.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , законний представник позивача ОСОБА_2 , представник позивача адвокат Смірнов Сергій Іванович, до Білоцерківської сільської ради Миргородського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_3 , про визнання права власності на житловий будинок з господарськими спорудами в порядку спадкування за заповітом.

у с т а н о в и л а:

Позивач ОСОБА_1 , законний представник позивача ОСОБА_2 , в особі представника адвоката Смірнова С.І., звернувся до Великобагачанського районного суду Полтавської області з цивільним позовом до Білоцерківської сільської ради Миргородського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_3 про визнання права власності на житловий будинок з господарськими спорудами в порядку спадкування за заповітом.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Враховуючи вимоги ч. 4ст. 274 ЦПК України та характер спірних правовідносин, що виникли у справі, суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження. З урахуванням вищевикладеного, провадження по цивільній справі за вищевказаним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому засіданні, яке для даної категорії справ є обов`язковим.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 175, 177, 187, 274 ЦПК України,

п о с т а н о в и л а:

Прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , законний представник позивача ОСОБА_2 , представник позивача адвокат Смірнов Сергій Іванович, до Білоцерківської сільської ради Миргородського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_3 , про визнання права власності на житловий будинок з господарськими спорудами в порядку спадкування за заповітом.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 13 год. 00 хв. 08 квітня 2024 року в залі суду в приміщенні Великобагачанського районного суду Полтавської області за адресою: 38300, селище Велика Багачка Полтавської області, вулиця Шевченка, 69.

Роз`яснити відповідачу право протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст.178ЦПКУкраїни і протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив, подати свої заперечення, які повинні відповідати частинами третьої - п`ятої статті 178 ЦПК. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву та заперечень до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи їх копію та доданих до них документів.

Роз`яснитивідповідачу, що в разіненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявнимиматеріалами.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Встановити позивачустрок5 днівз дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбаченуст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст.178 ЦПК України.

Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спорумає право подати пояснення щодо позову в строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження справі, який складає15 дніввід дня отримання позову, а щодо відзиву - протягом5 дніввід дня його отримання, які направляються до суду з доказами відправлення відзиву та доданих до нього додатків до інших учасників справи (позивача, відповідачів), а також направляються до інших учасників справи (позивача, відповідачів).

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них процесуальних прав і обов`язків, що передбачені ст. ст.43,49 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602/.

Копію даної ухвали про відкриття провадження у справі за вищевказаною позовною заявою невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачам копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В. Прасол

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117396931
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок з господарськими спорудами в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —525/247/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні