Ухвала
від 04.03.2024 по справі 530/1905/23
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 530/1905/23

Провадження № 2-во/535/6/24

УХВАЛА

04 березня 2024 року Котелевський районний суд Полтавської області у складі: головуючого судді Мальцева С.О., секретар судового засідання Кашуба Ю.С., розглянувши у судовому засіданні заяву про виправлення описки в ухвалі Котелевського районного суду Полтавської області від 27.02.2024 року по цивільній справі за скаргою ОСОБА_1 на рішення, дію чи бездіяльність державного виконавця Зінківського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, боржник ПП «Агроекологія», заінтересована особа: Державний виконавець Зінківського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Фалько О.М.;-

УСТАНОВИВ:

Ухвалою Котелевського районного суду Полтавської області від 27.02.2024 року ухвалено клопотання скаржниці ОСОБА_1 про витребування доказу - задовольнити. Витребувати у Зіньківського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції належно завірену копію виконавчого провадження № 60402021. Зобов`язати державного виконавця Зіньківського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Фалько О.М. направити витребуваний доказ безпосередньо до Котелевського районного суду Полтавської області в п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали за адресою: АДРЕСА_1 .

При цьому у мотивувальній частині ухвали була помилково зазначена дата ухвали Зіньківського районного суду Полтавської області про забезпечення позову, було зазначено « 15.03.2027 року» , а вірно - « 15.03.2017 року»

У відповідності дост. 269 ЦПК Українисуд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Згідно до ч. 2ст. 269 ЦПК Українипитання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановлюється ухвала.

Сторони належним чином повідомлені про розгляд справи щодо виправлення описки в ухвалі Котелевського районного суду Полтавської області від 27.02.2024 року.

У відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16.11.2016 "Про судове рішення у цивільній справі", зазначено, що вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Описка - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів, цифр тощо (пропуск літери, цифри, їх перестановка, помилки у написанні складних чисел тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер, наприклад: написання прізвищ та імен, адреси, найменувань спірного майна, зазначення дат і строків. Суд може виправити лише ті описки в судовому рішенні, які сам допустив.

Враховуючи вище викладене у суду є всі законні підстави виправити допущену в ухвалі описку, зокрема у мотивувальній частині ухвали була помилково зазначена дата ухвали Зіньківського районного суду Полтавської області про забезпечення позову, зазначено « 15.03.2027 року» , а вірно - « 15.03.2017 року».

Керуючись ст. ст. 247, 269, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Виправити описку в ухвалі Котелевського районного суду Полтавської області від 27.02.2024 року по цивільній справі за скаргою ОСОБА_1 на рішення, дію чи бездіяльність державного виконавця Зінківського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, боржник ПП «Агроекологія», заінтересована особа: Державний виконавець Зінківського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Фалько О.М., а саме: у мотивувальній частині ухвали була помилково зазначена дата ухвали Зіньківського районного суду Полтавської області про забезпечення позову, зазначено « 15.03.2027 року» , а необхідно вірно зазначити - « 15.03.2017 року».

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Полтавського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення. Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя Котелевського районного суду

Полтавської області С.О. Мальцев

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117397055
СудочинствоЦивільне
Сутьвиправлення описки в ухвалі Котелевського районного суду Полтавської області від 27.02.2024 року по цивільній справі за скаргою ОСОБА_1 на рішення, дію чи бездіяльність державного виконавця Зінківського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, боржник ПП «Агроекологія», заінтересована особа: Державний виконавець Зінківського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Фалько О.М

Судовий реєстр по справі —530/1905/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Ситник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні