Ухвала
від 04.03.2024 по справі 705/2302/22
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/580/24 Справа № 705/2302/22Уманський міськрайонний суд Черкаської області

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

04 березня 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі суддів Новікова О.М., Сіренка Ю.В., Фетісової Т.Л., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 адвоката Пригузи Сергія Дмитровича на рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 19 жовтня 2022 року у справі за позовом заступника керівника Уманської окружної прокуратури Горобець Т. в інтересах держави в особі: Паланської сільської ради, КНП «Уманська центральна районна лікарня» Паланської сільської ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину,-

в с т а н о в и в :

Апеляційна скарга відповідає вимогам 356 ЦПК України.

В апеляційній скарзі представник ОСОБА_1 адвокатПригуза С.Д. просить суд поновити строк на оскарження судового рішення, оскільки рішення суду отримано стороню відповідача 18 січня 2024 року, про що міститься розписка в матеріалах справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно з ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ураховуючи, що наведені стороною відповідача причини пропуску строку на апеляційне оскарження є поважними, підтвердженні доказами, які містяться у матеріалах справи, а тому клопотання про поновлення строку підлягає задоволенню, а строк на апеляційне оскарження поновленню.

Передбачені ст. 357 ЦПК України підстави для залишення апеляційної скарги без руху або повернення апеляційної скарги відсутні.

За таких обставин, апеляційна скарга підлягає прийняттю до розгляду судом апеляційної інстанції.

Відповідно до ст. 360 ЦПК України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст. 359 ЦПК України,-

у х в а л и в :

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Пригузи Сергія Дмитровича про поновлення строку апеляційного оскарження рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 19 жовтня 2022 року задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 19 жовтня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 адвоката Пригузи Сергія Дмитровича на рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 19 жовтня 2022 року у справі за позовом заступника керівника Уманської окружної прокуратури Горобець Т. в інтересах держави в особі: Паланської сільської ради, КНП «Уманська центральна районна лікарня» Паланської сільської ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Відповідно до частини 13 ст. 7 ЦПК України справу буде розглянуто в порядку письмового провадження.

Встановити, що відзив на апеляційну скаргу може бути подано протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали та повинен відповідати вимогам ст. 360 ЦПК України, який надсилається на адресу апеляційного суду (вул. Верхня Горова, 29, м. Черкаси, 18033) з обов`язковим посиланням на номер апеляційного провадження.

До відзиву обов`язково додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117400519
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —705/2302/22

Постанова від 02.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Рішення від 19.10.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні