Ухвала
від 04.03.2024 по справі 280/1437/24
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

04 березня 2024 року Справа № 280/1437/24 м. ЗапоріжжяСуддя Запорізького окружного адміністративного суду Семененко М.О., перевіривши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

до Позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня» Вільнянської міської ради (70002, Запорізька область, м.Вільнянськ, пров. Гнаровської, буд.6, ЄДРПОУ 01992914)

про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі позивач) до Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня» (далі відповідач), в якій позивач просить суд визнати протиправною та скасувати постанову позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня», оформлену у вигляді довідки військово-лікарської комісії №59 від 16.01.2024 року, згідно якої ОСОБА_1 визнаний обмежено придатним до військової служби.

Позовна заява подана представником позивача адвокатом Кофановим А.В., який діє на підставі ордеру на надання правничої допомоги серія АР № 1162269 від 07.02.2024.

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 19.02.2024 позовну заяву залишено без руху, позивачу надано строк для усунення недоліків позовної заяви шляхом уточнення суб`єктного складу учасників справи у відповідності до заявлених позовних вимог, або приведення позовних вимог у відповідність із суб`єктним складом учасників справи.

26.02.2024 представником позивача до суду надано уточнену позовну заяву, за змістом якої заявлено позовні вимоги до Позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня» наступного змісту:

визнати протиправною та скасувати постанову позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня», оформлену у вигляді довідки військово-лікарської комісії №59 від 16.01.2024 року, згідно якої ОСОБА_1 визнаний обмежено придатним до військової служби.

Зміст уточненої позовної заяви дозволяє дійти висновку, що позивачем уточнено суб`єктний склад учасників справи та приведено його у відповідність до заявлених позовних вимог, отже, недоліки позовної заяви, визначені в ухвалі суду від 19.02.2024, усунені, в установлений строк.

Спір виник з публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 КАС України, та подана з дотриманням правил предметної юрисдикції та територіальної підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

У позовній заяві визначено третю особу - Запорізький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Згідно з частиною 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки спірна постанова винесена за наслідками проходження позивачем військово-лікарської комісії згідно повістки Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, можна дійти висновку, що судове рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки останнього, а тому наявні підстави для його залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

Згідно з частиною 4 статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

За результатами вивчення наданих письмових доказів, судом встановлено необхідність витребування від Позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня» Вільнянської міської ради належним чином засвідчених копій документів та матеріалів, на підставі яких прийнято постанову позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня», оформлену у вигляді довідки військово-лікарської комісії №59 від 16.01.2024.

Згідно з положеннями частини 1, частини 2 статті 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Враховуючи, що дана справа є справою незначної складності, то відповідно до положень статей 12, 257 КАС України підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Відповідно до частини 1 статті 258 КАС України суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного та керуючись статтями 171, 243, 248, 257, 259-262 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви ОСОБА_1 до Позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня» Вільнянської міської ради про визнання протиправною та скасування постанови.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Запорізький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (69006, м. Запоріжжя, вул. Одеська, буд. 2, ЄДРПОУ 09588762).

Витребувати у Позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня» Вільнянської міської ради належним чином засвідчені копії документів на підставі, яких прийнято постанову позаштатної військово-лікарської комісії КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня», оформлену у вигляді довідки військово-лікарської комісії №59 від 16.01.2024.

Встановити строк для подання до суду витребуваних доказів протягом 15 днів від дня одержання копії даної ухвали суду.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до частини 1 статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України у спрощеному позовному провадженні відзив подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача подати до суду пояснення на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Запропонувати позивачу у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив.

Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів у строк протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити учасникам справи, що до заяв по суті справи мають бути додані документи, що підтверджують надіслання таких заяв та доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Копію даної ухвали направити учасникам справи, відповідачу, третій особі - копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя М.О. Семененко

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117410685
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —280/1437/24

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 14.02.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні