Ухвала
від 04.03.2024 по справі 439/2495/23
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 439/2495/23

Провадження №2/439/143/24

У Х В А Л А

підготовчого засідання

04 березня 2024 року м. Броди

Бродівський районний суд Львівської області

у складі:

головуючого-судді: Петейчука Б.М.,

за участі: секретаря

судового засідання: Ковальчук Н.І.,

позивачі: ОСОБА_1 ,

ОСОБА_2 ,

відповідачі: ОСОБА_3 ,

Бродівська міська ради Львівської області,

Відділ у Золочівському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області,

Золочівська районна державна адміністрація Львівської області,

Товариство з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро»,

Головне управління Держгеокадастру у Львівській області

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справи за позовною заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Бродівської міської ради Львівської області, Відділу у Золочівському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Золочівської районної державної адміністрації Львівської області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро», Головного управління Держгеокадастру у Львівській області про відшкодування шкоди, постановив таку ухвалу.

Позивачі: ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до Бродівського районного суду Львівської області зі позовними вимогами до відповідачів: ОСОБА_3 , Бродівської міської ради Львівської області, Відділу у Золочівському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Золочівської районної державної адміністрації Львівської області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро», Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, в яких просять суд здійснити відшкодування за рахунок відповідачів на користь позивачів моральної та матеріальної шкоди, а також зобов`язати останніх вчинити відповідні дії.

Ухвалою Бродівського районного суду Львівської області від 22 грудня 2023 року позовну заяву було залишено без руху у зв`язку з несплатою судового збору у розмірі, який визначений законом.

У подальшому, позивачами було усунуто недоліки позовної заяви, які зазначені судом у відповідному судовому рішення. Відтак, ухвалою Бродівського районного суду Львівської області від 08 січня 2024 року було відрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Разом із цим, на стадії підготовчого провадження у справі, під час підготовчого засідання, судом було встановлено неможливість встановити зміст та суть позовних вимог, які заявляють позивачі, та надати їм будь-яку оцінку. Позаяк позовні вимоги викладені у не структурному порядку, хаотично. Частина позовних вимог схематично побудована у декілька стовпчиків, із дописуваннями поміж рядків додаткових словосполучень червоною ручкою та олівцем. За усім текстом позовних вимог схематично накреслені стрілки, призначення яких для суду залишається незрозумілим. Усі ці обставини, у своїй сукупності та взаємозв`язку не дозволяються суду будь-яким чином встановити зміст усіх позовних вимог ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , якими останні мали намір захистити своє порушене та невизнане право.

За нормативними змістом частини 11 статті 187 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Імперативними правилами пункту 4 частини 3 статті 175 Цивільного процесуального кодексу України встановлено, що позовна заява повинна містити, зокрема зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Відтак, виходячи з вимог норми статті 175 Цивільного процесуального закону України, позивачі: ОСОБА_1 та ОСОБА_2 належним чином не виклали у позовній заяві зміст власних позовних вимог (спосіб захисту власних прав) до кожного з відповідачів, щоб за своєю природою надавали суду за своїми логічно-смисловими якостями встановити зміст таких позовних вимог. Отже, позивачі під час складання позовної заяви не дотрималися вимог пункту 4 частини 3 статті 175 Цивільного процесуального кодексу України.

За таких обставин, оскільки судом встановлено після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, позовну заяву необхідно залишити без руху.

На підставі викладеного, керуючись статтями 175, 177, 187, 260, 261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Бродівської міської ради Львівської області, Відділу у Золочівському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Золочівської районної державної адміністрації Львівської області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро», Головного управління Держгеокадастру у Львівській області про відшкодування шкоди, залишити без руху.

Надати позивачам: ОСОБА_1 та ОСОБА_2 п`ятиденний строк, із дня вручення цієї ухвали, для усунення недоліків, що вказані у описовій частині ухвали.

Повідомити позивачівпро необхідністьусунення недоліків,які вказаноу описовійчастині,шляхом врученняостаннім копіїцієї ухвалита роз`яснити,що уразі невиправлення недоліківдо вказаноготерміну, позовна заява буде залишена без розгляду.

Копію ухвали вручити позивачам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за електронним посиланням [Режим доступу]: http://bd.lv.court.gov.ua/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Б.М. Петейчук

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117433659
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —439/2495/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні