Ухвала
від 29.02.2024 по справі 635/3589/20
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/3589/20

Провадження № 2/545/110/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29.02.2024 Полтавський районний суд Полтавської області в складі:

головуючої суддіСтрюк Л.І.

з участю секретаря Синегуб Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Полтаві цивільну справу за позовом Комунального закладу культури «Харківський літературний музей» до Височанської селищної ради Харківського району Харківської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, встановлення порядку користування земельною ділянкою, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до співвідповідачів про скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, встановлення порядку користування земельною ділянкою.

Представник позивача у судове засідання не з`явився, попередньо надавши заяву про залишення позову без розгляду.

Представник співвідповідача Височанської селищної ради у судове засідання не з`явився, заяву про розгляд справи без його участі не надав.

Співвідповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_1 та їхній представник у судове засідання не з`явилися, попередньо представник надав заяву про залишення позову без розгляду. Просив скасувати засоби забезпечення позову, які вжиті ухвалою судді Харківського районного суду Харківської області Березовської І.В. від 26.06.2020.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява представника позивача про залишення позову без розгляду підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Отже, позов підлягає залишенню без розгляду в зв`язку з поданням представником позивача відповідної заяви.

Клопотання представника співвідповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову підлягає задоволенню з таких підстав.

Встановлено, що ухвалою судді Харківського районного суду Харківської області від 26.06.2020 ОСОБА_3 заяву представника позивача про забезпечення позову задоволено; забезпечено позов шляхом заборони Державним кадастровим реєстраторам Міськрайонного управління у Харківській області та м. Люботині Головного управління Держгеокадастру у Харківській області здійснювати державну реєстрацію земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , її внесення до державного земельного кадастру та присвоєння кадастрового номеру.

Відповідно до ч.1 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Згідно з ч.9 ст.158 ЦПК України у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

Оскільки позов підлягає залишенню без розгляду, суд приходить до висновку, що заходи забезпечення позову, вжиті відповідно до ухвали від 26.06.2020, підлягають скасуванню.

На підставі викладеного, керуючись ч.9 ст. 158, п. 5 ч.1 ст. 257, ст.ст. 258 261, 354 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Позов Комунального закладу культури «Харківський літературний музей» до Височанської селищної ради Харківського району Харківської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, встановлення порядку користування земельною ділянкою залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що відповідно ч.2 ст. 257 ЦПК України він має право на повторне звернення до суду в загальному порядку після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Заходи забезпечення позову, вжиті відповідно до ухвали судді Харківського районного суду Харківської області від 26.06.2020 у виді заборони Державним кадастровим реєстраторам Міськрайонного управління у Харківській області та м. Люботині Головного управління Держгеокадастру у Харківській області здійснювати державну реєстрацію земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , її внесення до державного земельного кадастру та присвоєння кадастрового номеру скасувати.

Копію ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надіслати представнику Комунального закладу культури «Харківський літературний музей», ОСОБА_1 , Головному управліннюДержгеокадастру уХарківській області для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Полтавського апеляційного суду через Полтавський районний суд Полтавської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її проголошення, а особою, яка не була присутня під час проголошення- у той же строк з дня отримання її копії.

Суддя: Л. І. Стрюк

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117440966
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, встановлення порядку користування земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —635/3589/20

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 07.10.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Гальченко О. О.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 16.04.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 22.07.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні