Ухвала
від 22.07.2020 по справі 635/3589/20
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/3589/20

Провадження по справі № 2/635/2084/2020

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

22 липня 2020 року смт. Покотилівка

Суддя Харківського районного суду Харківської області Березовська І.В., розглянувши матеріали позовної заяви Комунального закладу культури Харківський літературний музей до Височанської селищної ради Харківського району Харківської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, встановлення порядку користування земельною ділянкою ,

позивач - Комунальний заклад культури Харківський літературний музей , місцезнаходження: м. Харків, вул. Багалія, 6;

представник позивача - ОСОБА_3 , місце роботи: АДРЕСА_1 ;

відповідач - Височанська селищна рада Харківського району Харківської області, місце знаходження: Харківська область, Харківський район, смт. Високий, вул. Бульварна, 12;

відповідач - ОСОБА_1 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання: АДРЕСА_2 ;

відповідач - ОСОБА_2 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання: АДРЕСА_2

В с т а н о в и в :

КЗК Харківський літературний музей , в інтересах якого на підставі ордеру на договору на надання правової допомоги діє представник - адвокат Костів Т.З.,звернувся до Височанської селищної ради Харківського району Харківської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яким просить скасувати рішення виконкому Височанської селищної ради народних депутатів від 08 серпня 2000 року №491 про передачу ОСОБА_1 у приватну власність земельної ділянки площею 0,0540 га, розташованої на АДРЕСА_3 АДРЕСА_2 , з цільовим призначенням - для обслуговування житлового будинку; визнати нечинним Державний Акт про право приватної власності на земельну ділянку, зареєстрований в книзі записів державних актів про право приватної власності на землю за № 1889 Височанської селищної ради, який був виданий ОСОБА_1 на підставі вказаного рішення; встановити порядок спільного користування земельною ділянкою за адресою: АДРЕСА_4 для позивача - КЗК Харківський літературний музей та віповідача ОСОБА_2 .

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 26 червня 2020 року позовну заяву Комунального закладу культури Харківський літературний музей до Височанської селищної ради Харківського району Харківської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, встановлення порядку користування земельною ділянкою залишено без руху та надано строк для усунення недоліків позову - 10 днів з дня вручення копії ухвали.

10 липня 2020 року на адресу Харківського районного суду Харківської області надійшла інформація про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) відповідачів, отримана в порядку ч.6 ст.187 ЦПК України з Відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Головного Управління ДМС України в Харківській області.

У вказаний строк позивач усунула недоліки позову, визначені Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 26 червня 2020 року.

Подана до суду 25 червня 2020 року позовна заява після усунення недоліків відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Харківському районному суду Харківської області.

Підстав для повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Враховуючи, що позовні вимоги не містять очевидних ознак малозначної справи, які передбачені ч.6 ст.19 ЦПК України, не виникають з трудових правовідносин, а також враховуючи відсутність клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження та обраний позивачем спосіб захисту, підстав для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, передбачених ст.274 ЦПК України, судом не встановлено.

Виходячи з вищезазначеного суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.184-187 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у справі за позовом Комунального закладу культури Харківський літературний музей до Височанської селищної ради Харківського району Харківської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, встановлення порядку користування земельною ділянкою .

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити проведення підготовчого засідання 20 серпня 2020 року о 12 годині 30 хвилин.

В підготовче засідання викликати сторони.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала може бути оскаржена в частині порушення правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні касаційні скарги подаються учасниками справи до або через Харківський районний суд Харківської області.

Суддя І.В.Березовська

Дата ухвалення рішення22.07.2020
Оприлюднено23.07.2020
Номер документу90530783
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/3589/20

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 07.10.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Гальченко О. О.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 16.04.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 22.07.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні