Ухвала
від 04.03.2024 по справі 320/10695/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

04 березня 2024 року справа № 320/10695/24

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Кросс Прайм" до Державного підприємства Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в :

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Кросс Прайм" з позовом до Державного підприємства Міністерства оборони України "Державний оператор тилу", в якому просить суд:

- визнати протиправними дії Державного підприємства Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" (Код ЄДРПОУ: 44830311, Адреса місцезнаходження: 04119, Україна, м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 13/24) з встановлення умов, викладених в п. 4.6 проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі на закупівлю Продуктів харчування (комплект продуктів харчування за Каталогом продуктів) для особового складу (годування штатних тварин) військових частин (установ) та військових навчальних закладів Збройних Сил України в стаціонарних та польових умовах на 2024 рік (Продукти харчування та сушені продукти різні - 15890000-3 ДК 021:2015), які оприлюднені в електронній системі закупівель на веб-порталі Уповноваженого органу PROZORRO, за ідентифікатором UA-2024-02-27-012618-а, а саме: "На підставі звернення ЗАМОВНИКА, харчові продукти можуть постачатися в інші області України, визначені Замовником відповідно до заявок" та зобов`язати Державне підприємство Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" виключити дану умову з умов проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення;

- визнати протиправними дії Державного підприємства Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" (Код ЄДРПОУ: 44830311, Адреса місцезнаходження: 04119, Україна, м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 13/24) з встановлення умов, викладених в п. 6.2 проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі на закупівлю Продуктів харчування (комплект продуктів харчування за Каталогом продуктів) для особового складу (годування штатних тварин) військових частин (установ) та військових навчальних закладів Збройних Сил України в стаціонарних та польових умовах на 2024 рік (Продукти харчування та сушені продукти різні - 15890000-3 ДК 021:2015), які оприлюднені в електронній системі закупівель на веб-порталі Уповноваженого органу PROZORRO, за ідентифікатором UA-2024-02-27-012618-а, а саме: "На підставі звернення ЗАМОВНИКА, харчові продукти можуть постачатися в інші області України, визначені Замовником відповідно до заявок" та зобов`язати Державне підприємство Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" виключити дану умову з умов проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення;

- визнати протиправними дії Державного підприємства Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" (Код ЄДРПОУ: 44830311, Адреса місцезнаходження: 04119, Україна, м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 13/24) з встановлення умов, викладених в п. 7.3.2 проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі на закупівлю Продуктів харчування (комплект продуктів харчування за Каталогом продуктів) для особового складу (годування штатних тварин) військових частин (установ) та військових навчальних закладів Збройних Сил України в стаціонарних та польових умовах на 2024 рік (Продукти харчування та сушені продукти різні - 15890000-3 ДК 021:2015), які оприлюднені в електронній системі закупівель на веб-порталі Уповноваженого органу PROZORRO, за ідентифікатором UA-2024-02-27-012618-а, а саме: "На підставі звернення ЗАМОВНИКА, харчові продукти можуть постачатися в інші області України, визначені Замовником відповідно до заявок" та зобов`язати Державне підприємство Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" виключити дану умову з умов проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення;

- визнати протиправними дії Державного підприємства Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" (Код ЄДРПОУ: 44830311, Адреса місцезнаходження: 04119, Україна, м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 13/24) з встановлення умов, викладених в п. 7.3.3 проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі на закупівлю Продуктів харчування (комплект продуктів харчування за Каталогом продуктів) для особового складу (годування штатних тварин) військових частин (установ) та військових навчальних закладів Збройних Сил України в стаціонарних та польових умовах на 2024 рік (Продукти харчування та сушені продукти різні - 15890000-3 ДК 021:2015), які оприлюднені в електронній системі закупівель на веб-порталі Уповноваженого органу PROZORRO, за ідентифікатором UA-2024-02-27-012618-а, а саме: "На підставі звернення ЗАМОВНИКА, харчові продукти можуть постачатися в інші області України, визначені Замовником відповідно до заявок" та зобов`язати Державне підприємство Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" виключити дану умову з умов проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення;

- визнати протиправними дії Державного підприємства Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" (Код ЄДРПОУ: 44830311, Адреса місцезнаходження: 04119, Україна, м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 13/24) з встановлення умов, викладених в п. 7.3.4 проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі на закупівлю Продуктів харчування (комплект продуктів харчування за Каталогом продуктів) для особового складу (годування штатних тварин) військових частин (установ) та військових навчальних закладів Збройних Сил України в стаціонарних та польових умовах на 2024 рік (Продукти харчування та сушені продукти різні - 15890000-3 ДК 021:2015), які оприлюднені в електронній системі закупівель на веб-порталі Уповноваженого органу PROZORRO, за ідентифікатором UA-2024-02-27-012618-а, а саме: "На підставі звернення ЗАМОВНИКА, харчові продукти можуть постачатися в інші області України, визначені Замовником відповідно до заявок" та зобов`язати Державне підприємство Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" виключити дану умову з умов проекту Державного контракту (Договір) на закупівлю Додаток №1 до Оголошення.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справа розподілена судді Кушновій А.О. 04.03.2024 о 13 год. 22 хв.

Наданий адміністративний позов не відповідає вимогам статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України з огляду на таке.

Згідно з частиною четвертою статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Частиною першою статі 72 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до частин першої та другої статті 79 КАС України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом із поданням позовної заяви.

Вимоги до письмових доказів встановлені статтею 94 КАС України.

Так, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

З матеріалів, доданих до позову, вбачається, що додані до позовної заяви документи не оформлені позивачем належним чином, оскільки додатки до позову, а саме копії Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, рішення №28/12/2022 Учасника Товариства з обмеженою відповідальністю "Кросс Прайм" від 28.12.2022, Наказу про призначення директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Кросс Прайм" від 29.12.2022 №01-К та Статуту Товариства з обмеженою відповідальністю "Кросс Прайм", - не містять дати такого засвідчення, у зв`язку з чим ці документи оформлені усупереч наведеним вище нормам та не можуть вважатися письмовими доказами у справі.

Отже, всупереч вимогам частини четвертої статті 161 КАС України позивачем не додані до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, що є підставою для залишення позовної заяви без руху.

Так, згідно з частинами першою та другою статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, у порядку усунення недоліків позовної заяви позивачеві необхідно надати суду оригінали або засвідчені належним чином копії наявних в нього доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Керуючись статтями 161, 169, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви до 04.03.2024 о 17:30 год., а саме:

- надати оригінали або засвідчені належним чином копії наявних в нього доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, а саме Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, рішення №28/12/2022 Учасника Товариства з обмеженою відповідальністю "Кросс Прайм" від 28.12.2022, Наказу про призначення директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Кросс Прайм" від 29.12.2022 №01-К та Статуту Товариства з обмеженою відповідальністю "Кросс Прайм" (в двох примірниках).

3. Роз`яснити позивачеві, що якщо недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, не будуть усунуті у встановлений судом строк, позовна заява буде повернута відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

4. Копію ухвали надіслати позивачу, зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117445250
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/10695/24

Рішення від 05.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні