Ухвала
від 06.03.2024 по справі 645/1792/21
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/1792/21

Провадження № 2/645/105/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2024 року місто Харків

Суддя Фрунзенського районного суду м. Харкова Федорова О.В.,

розглянувши заяву адвоката Марцонь Дмитра Григоровича про участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Фрунзенського районного суду м. Харкова перебуває на розгляді цивільна справа за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник», третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний виконавець виконавчого округу Харківської області Ярмоленко Олександр Валентинович, про витребування майна з чужого незаконного володіння, поділ спільного майна подружжя, стягнення грошової компенсації та компенсацію вартості частки із вкладу до статутного фонду господарського товариства.

Розгляд справи призначений на 19.03.2024 року о 13:00 год.

Від адвоката Марцонь Д.Г. надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

В обґрунтування заяви вказав, що підставою для участі у форматі відеоконференції вважає той факт, що у Фрунзенському районному суді м. Харкова встановлено порядок, за яким під час сигналу "Повітряна тривога" особи, які перебувають у будівлі суду, зобов`язані її покинути. Ця обставина створює небезпеку для життя та здоров`я оскільки необхідно перебувати на відкритій місцевості без жодного захисту, дорога до укриття займає певного часу. Також, з урахуванням того, що на території Харківської області тривалість сигналів "Повітряна тривога" може бути значною, можливість для адвоката виконувати свою роботу є суттєво погіршеною, що призводить до неможливості надавати необхідний обсяг правової допомоги клієнтам. Окрім того, представник вказує, що ним плануються відрядження і тому участь у форматі відеоконференції дозволить не ставити питання про відкладення розгляду справи у разі неможливості прибути в судове засідання. Таким чином, для забезпечення безпеки учасників справи, справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду справи, забезпечення належної реалізації права ОСОБА_2 на професійну правничу допомогу, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, представник просить надати йому можливість приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Згідно з частинами 1-3 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи наведене, суд вважає можливим задовольнити заяву та надати представнику можливість приймати участь в судових засіданнях у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Проводити судові засідання по цивільній справі за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник», третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний виконавець виконавчого округу Харківської області Ярмоленко Олександр Валентинович, про витребування майна з чужого незаконного володіння, поділ спільного майна подружжя, стягнення грошової компенсації та компенсацію вартості частки із вкладу до статутного фонду господарського товариства в режимі відеоконференції з використанням учасником справи власних технічних засобів.

Проведення судових засідань в режимі відеоконференції здійснювати за допомогою програмного забезпечення системи «Електронний суд» (https://vkz.court.gov.ua).

Електронна адреса, за якою зареєстрований адвокат Марцонь Дмитро Григорович в системі «Електронний суд» - ІНФОРМАЦІЯ_1

Роз`яснити представнику, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Федорова

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117460317
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні у режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —645/1792/21

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Мартинова О. М.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Алтухова О. Ю.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Ульяніч І. В.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні