Ухвала
від 06.03.2024 по справі 484/6091/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/6091/23

Провадження № 2/484/106/24

УХВАЛА

про витребування доказів

06 березня 2024 року м. Первомайськ

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого - судді Маржиної Т.В.,

за участю секретаря судового засідання Григор`євої О.В.,

позивача ОСОБА_1 , представника позивача адвоката Кравченка О.С.,

відповідача ОСОБА_2 , представника відповідача адвоката Ремського Є.В.,

третіх осіб, які не заявляються самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ,

у відсутністьтретьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - представника Кам`яномостівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Кам`яномостівська сільська рада Первомайського району Миколаївської області, про визнання заповіту недійсним, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 в особі представника адвоката Кравченка О.С. звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Кам`яномостівська сільська рада Первомайського району Миколаївської області, про визнання заповіту недійсним, мотивуючи тим, що внаслідок похилого віку, важкого фізичного та психічного стану його батька ОСОБА_5 , останній не міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними під час складання оспорюваного заповіту.

Ухвалою суду від 07.11.2023 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання на 06.12.2023 року, 10:00 годину в Первомайському міськрайонному суді Миколаївської області.

Ухвалою суду від 05.02.2024 року зазначену справу прийнято до провадження судді Маржиної Т.В., призначено підготовче судове засідання на 06.03.2024 року, 10:00 годину, залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

В підготовчому засіданні 06.03.2024 року представник позивача адвокат Кравченко О.С. заявив клопотання про витребування доказів. Просив зобов`язати КП «Первомайський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам`яномостівської сільської ради Первомайського району та КП «Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Первомайської міської ради, а також КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня» Первомайської міської ради та КНП «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської міської ради надати всю наявну медичну документацію, всі наявні історії хвороб та медичні картки хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Позивач підтримав клопотання представника, просив його задовольнити.

Відповідач, його представник та треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, не заперечували проти задоволення зазначеного клопотання.

Відповідно до ч.1ст. 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно дост. 84 ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч.7ст. 81 ЦПК Українисуд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З метою забезпечення належного і своєчасного проведення судово-медичної та судово-психіатричної експертизи, суд вважає за необхідне зобов`язати КП «Первомайський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам`яномостівської сільської ради Первомайського району та КП «Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Первомайської міської ради надати суду всю наявну медичну документацію, всі наявні історії хвороб та медичні картки ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , які необхідні для надання експерту для проведення судово-медичної та судово-психіатричної експертизи.

Крім того, суд вважає за необхідне зобов`язати КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня» Первомайської міської ради та КНП «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської міської ради надати всю наявну інформацію про те, чи перебував ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , на обліку в лікарів, якщо так, то в яких саме, зокрема, в лікаря-психіатра, та чи звертався за медичною допомогою до лікаря-психіатра, якщо так, витребувати відповідну медичну документацію.

Керуючись ст.ст. 76,84,252,258,298,353,354 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Зобов`язати КП «Первомайський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам`яномостівської сільської ради Первомайського району (код ЄДРПОУ 38037938, юридична адреса: 55274, Миколаївська область, Первомайський район, с. Степківка, вул. Головченка, 6А; фактична адреса: 55200, Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. Академіка Миколи Амосова, 28) надати суду всю наявну медичну документацію, всі наявні історії хвороб та медичні картки хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зобов`язати КП «Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Первомайської міської ради (код ЄДРПОУ 38505313, адреса: 55200, вул. Олександра Коротченка, 18а, м. Первомайськ, Миколаївська область) надати суду всю наявну медичну документацію, всі наявні історії хвороб та медичні картки хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зобов`язати КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня» Первомайської міської ради (код ЄДРПОУ 34712085, адреса: 55200, вул. Толбухіна, 128, м. Первомайськ, Миколаївська область) надати всю наявну інформацію про те, чи перебував ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , на обліку в лікарів, якщо так, то в яких саме, зокрема, в лікаря-психіатра, та чи звертався за медичною допомогою до лікаря-психіатра. В разі наявності надати суду відповідну медичну документацію.

Зобов`язати КНП «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської міської ради (кодЄДРПОУ 01998319,адреса:55200,Миколаївська область,м.Первомайськ,вулиця АмосоваМиколи Академіка,28)надати всюнаявну інформаціюпро те,чи перебував ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 ,на облікув лікарів,якщо так,то вяких саме,зокрема,в лікаря-психіатра,та чизвертався замедичною допомогоюдо лікаря-психіатра. В разі наявності надати суду відповідну медичну документацію.

Витребувані докази необхідно надати до суду в строк до 20.03.2024 року включно.

Роз`яснити, що відповідно до частин 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 06 березня 2024 року.

СУДДЯ:

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117464310
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —484/6091/23

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні