Ухвала
від 06.03.2024 по справі 2-808/2000
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Чортківський районний суд Тернопільської області

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

06 березня 2024 року Справа № 2-808/2000

Номер провадження6/608/14/2024

Суддя Чортківського районного суду Тернопільської області Яковець Н. В. , розглянувши матеріалами заяви ОСОБА_1 про встановлення судового контролю за виконанням судового рішення,-

В С Т А Н О В И Л А:

До Чортківськогорайонного судуТернопільської областінадійшла заява ОСОБА_1 ,в якійпросив здійснитиконтроль уцивільній справі№2-808/2000, за виконанням рішення Чортківського районного суду Тернопільської області від 30.11.2000 року, зобов`язати вказані органи виконати рішення, зобов`язати їх подати до суду письмовий звіт про хід виконання цього рішення.

Вивчивши матеріали заяви, приходжу до висновку, що дана заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогамст.185 ЦПК України.

Процесуальний порядок провадження у цивільних справах визначаєтьсяЦПК Українита іншими законами України, якими встановлюється зміст, форма, умови виконання процесуальних дій, сукупність цивільних процесуальних прав і обов`язків суб`єктів цивільно-процесуальних правовідносин та гарантій їх реалізації.

Виконання судових рішень у цивільних справах є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду, що передбаченостаттею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Так, в порушення п. 4, 5 ч. 3ст. 175 ЦПК України, узаяві не зазначено зміст її вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який заявник просить суд визначити у заяві, не вказано виклад обставин, якими заявник обґрунтовує свої вимоги із зазначенням доказів, що підтверджують вказані обставини.

Розділ VII ЦПК України"Судовий контроль за виконанням судових рішень" передбачає можливість звернення сторін виконавчого провадження до суду, який видав виконавчий документ зі скаргою на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судового рішення.

Відповідно до ст.447 ЦПК Українисторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цьогоКодексу, порушено їхні права чи свободи.

Відповідно до ч.1ст. 450 ЦПК Українискарга (скарга подана в процесі здійснення судового контролю за виконанням судового рішення) розглядається за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються.

Вимога про надання доказів надіслання заяви, скарги, клопотання чи заперечення (надання) іншим учасникам справи (провадження) стосується подання таких на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень (розділи VI "Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах та рішень інших органів (посадових осіб), VII "Судовий контроль за виконанням судових рішень" ЦПК України).

У зв`язку з наведеним, заявнику ОСОБА_1 заявнику необхідно конкретизувати зміст вимог вищевказаної заяви; які дії були ним вчинені; належним чином викласти обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги щодо невиконання рішення, зазначити докази, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; необхідно долучити до заяви докази на підтвердження викладених у заяві обставин, направлення копій заяви іншим учасникам провадження (державному виконавцю, боржнику). Інші учасники справи не повинні бути позбавлені процесуального права на інформацію про подану заявником заявою до суду.

У відповідністьст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. В ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху. Якщо заявник відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175і177цьогоКодексу, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо заявник не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

На підставі вищевикладеного, заяву ОСОБА_1 слід залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення вищевказаних недоліків заяви.

Керуючисьст. ст. 185, 260 ЦПК України,суддя, -

У Х В А Л И Л А:

Заяву ОСОБА_1 провстановлення судовогоконтролю завиконанням судовогорішення залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків, вказаних в ухвалі, протягом десяти днів з дня отримання ухвали суду.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що в разі невиконання вимог даної ухвали заява вважатиметься неподаною і буде повернута йому.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя: Н. В. Яковець

СудЧортківський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117468907
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-808/2000

Ухвала від 24.09.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Гірський Б. О.

Ухвала від 02.09.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Ухвала від 02.09.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Постанова від 16.05.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні