Ухвала
від 05.03.2024 по справі 45/30б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

у справі про банкрутство

05.03.2024 Справа № 45/30б

Господарський суд Донецької області у складі Лейби М.О., розглянувши

клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Пропадущего А.В. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Нова зоря у справі

за заявою ініціюючого кредитора (заявника) Управління Пенсійного Фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області, смт.Велика Новосілка, Донецька область

до боржника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Нова зоря, с.Іскра, Донецька область

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду Донецької області на стадії ліквідаційної процедури знаходиться справа про банкрутство Сільськогосподарського Товариства з обмеженою відповідальністю Нова зоря, порушена згідно з ухвалою від 18.07.2007 за заявою ініціюючого кредитора Управління Пенсійного Фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області.

Ухвалою від 04.08.2020 ліквідатором у справі призначений арбітражний керуючий Пропадущий Андрій Володимирович.

01.03.2024 через систему "Електронний суд" до суду від ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Нова зоря" - арбітражного керуючого Пропадущего А.В. надійшов звіт про хід ліквідаційної процедури станом на 29.02.2024 (з додатками).

У поданому звіті ліквідатором заявлено клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Нова зоря на 3 (три) місяці.

Дослідивши звіт ліквідатора про хід ліквідаційної процедури станом на 29.02.2024, перевіривши наявні матеріали справи, суд зазначає наступне.

У поданому звіті про хід ліквідаційної процедури арбітражний керуючий прозвітував про виконану роботу, зазначив про те, що здійснюються усі необхідні заходи ліквідаційної процедури, зокрема направлено звернення до Головного управління ДПС у Донецькій області та Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про звернення до ліквідатора та суду із заявою про заміну кредитора на його правонаступника, у зв`язку з чим ліквідатор просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора на 3 (три) місяці.

У відповідності до частини 1 статті 58 Кодексу України з процедур банкрутства, у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Згідно з частиною 6 статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Так, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Ліквідатор зобов`язаний вчинити ліквідаційні заходи і подати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені законодавством, не є підставою для припинення провадження ліквідатора у справі. Наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури Кодекс не містить.

Враховуючи викладене, а також наявність обставин, які перешкоджають завершенню ліквідаційної процедури, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання ліквідатора та продовжити строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора СТОВ "Нова зоря" на 3 (три) місяці.

Керуючись статтями 2, 9, 12, 58, 60, 61, 65 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 12, 232, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Пропадущего А.В. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Нова зоря на 3 (три) місяці.

Продовжити строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Нова зоря на 3 (три) місяці.

Ліквідатору - арбітражному керуючому Пропадущему А.В. по закінченню ліквідаційної процедури надати до суду звіт про проведену роботу в ході ліквідаційної процедури з документами в підтвердження проведених заходів та ліквідаційний баланс банкрута, письмові пояснення щодо причин невиконання вимог ухвал суду.

Ухвала набрала законної сили 05.03.2024 та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Східного апеляційного господарського суду у строки встановлені ГПК України.

Суддя М.О. Лейба

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117471569
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/30б

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 04.08.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 04.06.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні