Ухвала
від 07.03.2024 по справі 554/2314/24
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 07.03.2024Справа № 554/2314/24 Провадження № 2-з/554/28/2024

У Х В А Л А

Іменем України

07 березня 2024 року м. Полтава

Суддя Октябрського районного суду м.Полтави Гольник Л.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про забезпечення позову шляхом зупинення виконавчого провадження № 72681244, яке відкрито державним виконавцем Новосанжарського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Слюсарєвою С.М.

Вимоги мотивує тим, що ОСОБА_1 звернувся до Октябрського районного суду м. Полтави з позовною заявою до ОСОБА_2 про виключення з актового запису про народження дитини даних про батька дитини та скасування рішення суду про стягнення аліментів.

Зазначає, що оскільки він оспорює батьківство, яке впливає на обов`язок сплати аліментів у виконавчому провадженні № 72681244, то заявник вважає необхідним забезпечити позов. Станом на 08.02.2024 було видано постанову про опис та арешт майна (коштів) боржника. Вказує, що у разі задоволення позовних вимог, рішення суду про стягнення аліментів буде скасоване.

Суд, вивчивши заяву, приходить до такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 151 ЦПК України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити:

1) найменування суду, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності;

3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову;

4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності;

5) ціну позову, про забезпечення якого просить заявник;

6) пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення;

7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

У відповідності до п.4 постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 року, розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Подана заява не містить пропозицій заявника щодо зустрічного забезпечення.

Відповідно до частини 10статті 153 ЦПК України, суд встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимогстатті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

При цьому, заявник не позбавлений можливості, усунувши вказані недоліки, повторно звернутись до суду з заявою про забезпечення позову.

З огляду на вищевикладене, заяву про забезпечення позову слід повернути заявнику.

Керуючись ст.151,153, 260 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 про забезпеченняпозову повернути заявнику.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання до Полтавського апеляційного суду через Октябрський районний суд м. Полтави.

Оскарження ухвали про забезпечення позову або відмову у забезпеченні позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Суддя Л.В.Гольник

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117500342
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —554/2314/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні