Ухвала
від 07.03.2024 по справі 464/955/24
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 464/955/24

2/458/142/2024

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

07.03.2024 м.Турка

Суддя Турківського районного суду Львівської області Кшик О.І.,перевіривши матеріалипозовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Турківської міської ради Самбірського району Львівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Новосад Ольга Петрівна, державний реєстратор Турківської міської ради Самбірського району Львівської області Кубан Олександра Іванівна, про визання незаконним та скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію прав та їх обтяжень, встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування,

встановив:

06.03.2024на розгляддо Турківськогорайонного судуЛьвівської областінадійшла справаза підсудністювід Сихівськогорайонного судум.Львова запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Турківської міської ради Самбірського району Львівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Новосад О.П. державний реєстратор Турківської міської ради Самбірського району Львівської області Кубан О.І., про визання незаконним та скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію прав та їх обтяжень, встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування

За результатами автоматизованого розподілу справи, оформленого відповідним протоколом від 06.03.2024 для розгляду справи визначено суддю Турківського районного суду Львівської області Кшик О.І.

Перевіривши позовну заяву суд встановив, що така подана без додержання вимог, викладених у ст. 175, 177 ЦПК України, виходячи з такого.

Так, відповідно до вимог п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява, окрім іншого, повинна містити ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі); відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Позивач вказаних вимог закону не дотрималась, не вказала зазначених вище відомостей сторін у справі та третіх осіб, а тому такі недоліки підлягають усуненню.

Окрім цього, відповідно до п.3 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці.

Згідно з п.2. ч.1 ст.176 ЦПК України ціна позову у позовах про визнання права власності на майно визначається вартістю майна.

Як видно з позовної заяви, така не містить ціни позову, яка в даному випадку повинна бути визначена вартістю житлового будинку.

Також, відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

У відповідності до вимог ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно ч. 2 ст. 9 Закону України "Про судовий збір", суд перед відкриттям провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Однак, до позовної заяви позивач не долучила платіжне доручення про сплату судового збору.

Зі змісту позовної заяви видно, що позивач заявила одну майнову вимогу та дві немайнові вимоги.

Згідно з ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: за подання позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем - 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, позивачем має сплачуватись судовий збір за подання позовної вимоги майнового характеру - визнання права власності в порядку спадкування на спірний житловий будинок, виходячи з ціни позову, що визначається станом на час звернення до суду за грошовою оцінкою на житловий будинок за результатом проведеної нормативно-грошової оцінки.

Відповідно до звіту з незалежної оцінки майна, а саме житловий будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , станом на 06.02.2024 становить 213 300,00 грн.

Відтак, судовий збір за майнову вимогу становить 2 133,00 грн. (1 відсоток ціни позову, що визначена вартістю житлового будинку).

Щодо двох вимог немайнового характеру.

Згідно з ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою сплачується судовий збір у розмірі: 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1211,20 гривень.

Згідно ч. 3 ст. 6 Закону України "Про судовий збір" у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Таким чином, позивачу за вказаним позовом окремим платіжним документом необхідно оплатити судовий збір у розмірі 2422,40 грн (1211,20 грн х 2 немайнові вимоги) та у розмірі 2133,00 грн (1 майнова вимога) на реквізити Турківського районного суду Львівської області для сплати судового збору: Отримувач коштів ГУК Львів/Турківська тг/22030101; Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38008294; Банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.); Код банку отримувача (МФО) 899998; Рахунок отримувача UA328999980313101206000013919; Код класифікації доходів бюджету 22030101; Призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Турківський районний суд Львівської області (назва суду, де розглядається справа), та надати суду оригінали документу про сплату судового збору.

Наведені недоліки унеможливлюють вирішення питання про відкриття провадження у справі.

У відповідності до положень ч. 2 п. 5 ст. 175 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху надавши позивачу строк на усунення викладених в ухвалі недоліків.

Керуючись ст. 175, 177, 185 Цивільного процесуального кодексу України,

постановив:

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Турківської міської ради Самбірського району Львівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Новосад Ольга Петрівна, державний реєстратор Турківської міської ради Самбірського району Львівської області Кубан Олександра Іванівна, про визання незаконним та скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію прав та їх обтяжень, встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування.

Надати позивачу п`ятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви, з дня одержання позивачем ухвали суду.

Роз`яснити позивачу, що якщо відповідно до ухвали суду у встановлений строк будуть виконані вимоги визначені в ухвалі, то позовна заява вважатиметься поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Копію ухвали негайно направити позивачу.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею, оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала складена та підписана 07.03.2024.

Суддя О.І. Кшик

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117503186
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —464/955/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні