Ухвала
від 22.03.2024 по справі 464/955/24
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 464/955/24

2/458/142/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

22.03.2024 м.Турка

Суддя Турківського районного суду Львівської області Кшик О.І., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місцереєстрації: АДРЕСА_1 )до ОСОБА_2 (місцереєстрації: АДРЕСА_2 ),Турківської міської ради Самбірського району Львівської області (місцезнаходження: 82500, м.Турка, вул. Січових Стрільців, буд. 62, Самбірський район, Львівська область), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Новосад Ольга Петрівна (місцезнаходження: 79053, м. Львів, вул. Княгині Ольги, 100К, Львівська область), державний реєстратор Турківської міської ради Самбірського району Львівської області Кубан Олександра Іванівна (місцезнаходження: 82500, м. Турка, Січових Стрільців, буд. 62, Самбірський район Львівська область), про визання незаконним та скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію прав та їх обтяжень, встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування,

встановив:

06.03.2024на розгляддо Турківськогорайонного судуЛьвівської областінадійшла справаза підсудністювід Сихівськогорайонного судум.Львова запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Турківської міської ради Самбірського району Львівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Новосад О.П. державний реєстратор Турківської міської ради Самбірського району Львівської області Кубан О.І., про визання незаконним та скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію прав та їх обтяжень, встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування

За результатами автоматизованого розподілу справи, оформленого відповідним протоколом від 06.03.2024 для розгляду справи визначено суддю Турківського районного суду Львівської області Кшик О.І.

Суд своєю ухвалою від 07.03.2024 позовну заяву залишив без руху та надав позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

20.03.2024 представник позивача усунув недоліки позовної заяви.

Під час вирішення питання про відкриття провадження в справі суд встановив, що позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Турківському районному суду Львівської області, подана особою, яка наділена цивільною процесуальною дієздатністю та відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для відмови у відкритті провадження, повернення позовної заяви, залишення позовної заяви без руху на момент відкриття провадження у справі відсутні.

За таких обставин, відповідно до ст. 187 ЦПК України, суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі та проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження, враховуючи значення справи для сторін, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, те, що спір є щодо спадкування, а тому в силу положень ст. 274 ЦПК України не може бути розглянутий в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. 19, 187, 274 ЦПК України,

постановив:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Турківської міської ради Самбірського району Львівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Новосад Ольга Петрівна, державний реєстратор Турківської міської ради Самбірського району Львівської області Кубан Олександра Іванівна, про визання незаконним та скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію прав та їх обтяжень, встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування.

Розгляд справи буде проводитись за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання відбудеться 16.04.2024 о 10.00 год. у Турківському районному суді Львівської області за адресою: 82500, Львівська область, м.Турка, вул.Молодіжна,23.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України та до якого додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в строк для подання відзиву вона має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив, а відповідачу заперечень.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://tk.lv.court.gov.ua/sud1325/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Копію ухвали про відкриття провадження, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана 22.03.2024.

Суддя О.І. Кшик

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117833369
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —464/955/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні