Ухвала
від 05.03.2024 по справі 160/28864/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

05 березня 2024 рокуСправа №160/28864/23

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіСліпець Н.Є. за участі секретаря судового засіданняЛебеденко В.В. за участі: представника відповідача представника третьої особи представника третьої особи Скляр Н.М. Лісового Д.О. Недоруби О.І. розглянувши у підготовчому засіданні у місті Дніпро клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ГІРНИЧОТРАНСПОРТА КОМПАНІЯ" про залишення без розгляду позовної заяви у справі №160/28864/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ГІРНИЧОТРАНСПОРТА КОМПАНІЯ" до Криворізької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Дніпромісто» імені Ю.М. Білоконя, Департамент регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремгірмаш" про визнання протиправним та нечинним рішення, -

ВСТАНОВИВ:

06.11.2023 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «ГІРНИЧОТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ» до Криворізької міської ради, в якій просить суд:

- визнати протиправним та нечинним рішення Криворізької міської ради у Дніпропетровській області «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Кривого Рогу» №523 від 26.05.2021 року;

- стягнути з Криворізької міської ради на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ГІРНИЧОТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ» (код ЄДРПОУ 32264561) судові витрати.

Ухвалою суду від 23.11.2023 року відкрито провадження за вищезазначеним позовом та призначено справу до розгляду за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Усною ухвалою суду із занесенням до протоколу підготовчого засідання суд залучив в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Департамент регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради та Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремгірмаш".

04.03.2024 представником Товариства з обмеженою відповідальністю «ГІРНИЧОТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ» - Кіщак Анною Андріївною було подано заяву у якій просить суд, відповідно до п.5 ч.1 ст.240 Кодексу адміністративного судочинства України позовну заяву позивача залишити без розгляду.

У підготовче засідання представник позивача до суду не з`явилась, просила розглянути клопотання про залишення без розгляду позовної заяви без участі.

Представник Криворізької міської ради та Департаменту регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради, просила клопотання задовольнити.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Ремгірмаш" залишив вирішення заявленого клопотання на розсуд суду.

Представник Державного підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Дніпромісто» імені Ю.М. Білоконя у підготовче засідання не з`явився, про дату та час підготовчого засідання повідомлений належним чином, про причину неприбуття суд не повідомив.

Розглянувши клопотання представника позивача про залишення позовної заяви без розгляду, суд зазначає наступне.

Згідно ч. 1 ст. 47 КАС України, крім прав та обов`язків, визначених у ст. 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Згідно з ч.2, 3 ст. 240 Кодексу адміністративного судочинства України, заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

Про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ч.3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулась за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків встановлених цим Кодексом.

Суд звертає увагу на те, що позовна заява у даній справі, як і клопотання про залишення позову без розгляду, підписані уповноваженим представником позивача Кіщак Анною Андріївною, на підтвердження повноважень, якою надано ордер, свідоцтво про право заняття адвокатською діяльність та договір про надання професійної правничої допомоги копія яких міститься в матеріалах справи.

Отже, з урахуванням того, що подання заяви про залишення позову без розгляду є одним із процесуальних прав позивача, приймаючи до уваги наявність повноважень представника позивача на звернення до суду з заявою про залишення позову без розгляду, та враховуючи, що розгляд справи по суті позовних вимог у адміністративній справі №160/28864/23 судом ще не було розпочато, суд доходить висновку про обґрунтованість заяви представника позивача про залишення позову без розгляду.

Керуючись ст.ст. 9, 44, 240, 241-243, 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ГІРНИЧОТРАНСПОРТА КОМПАНІЯ" про залишення без розгляду позовної заяви у справі №160/28864/23 за позовом заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ГІРНИЧОТРАНСПОРТА КОМПАНІЯ" до Криворізької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Дніпромісто» імені Ю.М. Білоконя, Департамент регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремгірмаш" про визнання протиправним та нечинним рішення - задовольнити.

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ГІРНИЧОТРАНСПОРТА КОМПАНІЯ" до Криворізької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Дніпромісто» імені Ю.М. Білоконя, Департамент регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремгірмаш" про визнання протиправним та нечинним рішення - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що згідно частини 4 статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до вимог статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в строки, передбачені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст ухвали складено 06.03.2024.

Суддя Н.Є. Сліпець

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117508871
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та нечинним рішення

Судовий реєстр по справі —160/28864/23

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 17.01.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 08.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні