Ухвала
від 07.03.2024 по справі 523/7340/23
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/4439/24

Справа № 523/7340/23

Головуючий у першій інстанції Бузовський В.В.

Доповідач Стахова Н. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

07.03.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Стахової Н.В., (суддя доповідач), Карташова О.Ю., Коновалової В.А.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою Комунального підприємства Міські дороги Одеської міської ради на рішення Суворовського районного суду м. Одеси від 17 січня 2024 року,

по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Міські дороги» Одеської міської ради про стягнення матеріальної шкоди заподіяної дорожньо-транспортною пригодою,

в с т а н о в и в:

Рішенням Суворовського районного суду м. Одеси від 17 січня 2024 року позов задоволено частково.

Стягнуто з КП «Міські дороги» Одеської міської ради на користь ОСОБА_1 матеріальну шкоду в розмірі 96049,82 грн.

Стягнуто з КП «Міські дороги» Одеської міської ради на користь ОСОБА_1 вартість витрат пов`язаних з проведенням експертизи у розмірі 2000,00 грн.

Стягнуто з КП «Міські дороги» Одеської міської ради на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 1074,00 грн.

Не погодившись з вказаним рішенням суду КП «Міські дороги» Одеської міської ради за допомогою підсистеми (модуля) «Електронний суд» звернулося з апеляційною скаргою до суду.

Оскаржуване рішення суду ухвалено 17 січня 2024 року. Повний текст складено 26 січня 2024 року. Апеляційна скарга подана за допомогою підсистеми (модуля) «Електронний суд» 22 лютого 2024 року.

Отже, апеляційна скарга подана з дотриманням строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Судовий збір, передбачений Законом України «Про судовий збір», сплачено в повному обсязі.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

За положеннями ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом.

В порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст.368ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

Згідно ст.7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», з 01 січня 2023 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 2684,00 гривень.

Ціна позову у вказаній цивільній справі становить 96049,82 грн., що є менше ніж сто розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а таким чином, апеляційну скаргу буде розглянуто без повідомлення учасників справи.

Згідно ч. 13 ст. 7 ЦПК України, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними в справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Отже, враховуючи викладене, суд апеляційної інстанції приходить до висновку, що розгляд апеляційної скарги в даній справі слід проводити в порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення учасників справи.

Керуючись ст. ст.274,359 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Комунального підприємства Міські дороги Одеської міської ради на рішення Суворовського районного суду м. Одеси від 17 січня 2024 року.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати скаржнику та його представнику.

Копію цієї ухвали та копію апеляційної скарги разом з доданими до неї матеріалами направити іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право подати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення суду першої інстанції (ч. 3ст. 360 ЦПК України).

Витребувати з Суворовського районного суду м.Одеси цивільну справу за №523/7340/23 шляхом надіслання вказаної справи на адресу Одеського апеляційного суду у найкоротший строк.

Звернути увагу, що Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, який введено в дію з 18 жовтня 2023 року, передбачено обов`язкову наявність електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі для адвокатів, нотаріусів, державних та приватних виконавців, арбітражних керуючих, судових експертів, органів державної влади та інших державних органів, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4813/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням https://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді Н.В. Стахова

О.Ю. Карташов

В.А. Коновалова

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117515761
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди заподіяної дорожньо-транспортною пригодою

Судовий реєстр по справі —523/7340/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні