Ухвала
від 08.03.2024 по справі 288/2982/23
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/2982/23

Провадження № 2/288/96/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 березня 2024 року смт. Попільня

Попільнянський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Зайченко Є. О.,

з участю секретарясудових засідань Корнієнко Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Попільня Житомирської області клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

В провадженніПопільнянського районногосуду Житомирськоїобластіперебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування Попільнянської селищної ради Житомирського району, Житомирської області про усунення перешкод та встановлення способу спілкування батька з дитиною.

Від представника позивача ОСОБА_3 на адресу суду надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Проведення відеоконференції забезпечити за допомогою системи EasyCon.

Суд, дослідивши клопотання, приходить до наступних висновків.

Вирішуючи питання щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, суд зазначає наступне.

Частиною 7 статті 11ЗаконуУкраїни«Просудоустрійтастатуссуддів» передбачено, що учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно ч.1, 2, 5ст.12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частинами 1-3ст.212 ЦПК Українивстановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Для участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції (реєстрація особи в системі «EasyCon» на сайті «Судова влада України», подача відповідної заяви не пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання, обов`язкове направлення такої заяви іншим учасникам справи, наявність у суду технічної можливості (обладнання та можливості його використання у визначений день і час).

Таким чином, з метою дотримання розумних строків розгляду даної цивільної справи, суд вважає за необхідне надати можливість представнику у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Заявлене клопотання підлягає задоволенню оскільки відповідає вимогамстатті 212 ЦПК України.

Керуючись ч.ч. 1-3, 5, 8, статті 212, статтями 258, 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Провести судовезасідання запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування Попільнянської селищної ради Житомирського району, Житомирської області про усунення перешкод та встановлення способу спілкування батька з дитиною в режимі відеоконференції за межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за участю представника позивача ОСОБА_3 , проведення відеоконференції забезпечити за допомогою системи EasyCon.

Попередити представника позивача, що у відповідності до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно направити учасникам справи.

Ухвала оскарженнюнепідлягає.

Суддя Попільнянського

районного суду Є. О. Зайченко

Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117519675
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —288/2982/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні