Ухвала
від 11.03.2024 по справі 288/2982/23
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/2982/23

Провадження № 2/288/96/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2024 року смт. Попільня

Попільнянський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Зайченко Є. О.,

за участю секретаря судових засідань Корнієнко Т.М.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт.Попільня Житомирської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа: служба у справах дітей Квітневої сільської ради Житомирського району, Житомирської області про усунення перешкод та встановлення способу спілкування батька з дитиною,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Попільнянського районного суду Житомирської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа: служба у справах дітей Квітневої сільської ради Житомирського району, Житомирської області про усунення перешкод та встановлення способу спілкування батька з дитиною.

Ухвалою суду прийнято до розгляду позовну заяву та відкрито загальне позовне провадження.

Суд ставить на обговорення питання щодо доцільності витребування висновку про визначення способу участі ОСОБА_1 у вихованні сина ОСОБА_4 до його повноліття, встановлення періодичності, тривалості та місця зустрічей.

Від учасників процесу заперечень щодо витребування висновку до суду не надійшло.

Представник третьої особи служби у справах дітей Квітневої сільської ради Житомирського району, Житомирської області - Сергійчук Ю.В. в підготовче судове засідання не з"явилась, надіслала на електронну адресу суду заяву в якій просила судове засідання призначене на 11.03.2024 розглядати без її участі.

Відповідно до частини 5 статті 19 СК України, орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу.

Керуючись ст. ст. 12, 80, 81, 83, 84, 187, 222, 258- 261, 353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати від служби у справах дітей Квітневої сільської ради Житомирського району, Житомирської області висновок щодо визначення способу участі ОСОБА_1 у вихованні сина ОСОБА_4 до його повноліття, встановити періодичність, тривалість та місце зустрічей.

Роз`яснити, що :

-згідно ч.7 ст.84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали;

-згідно ч.8 ст.84 ЦПК Україниу разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

-згідно ч.9 ст.84 ЦПК Українипритягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Зазначені в ухвалі докази підлягають наданню суду до 21 березня 2024 року.

Роз`яснити, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі із причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Повідомити сторони у справі про час і місце розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Попільнянського

районного суду Є. О. Зайченко

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117539900
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод та встановлення способу спілкування батька з дитиною

Судовий реєстр по справі —288/2982/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні