Ухвала
від 08.03.2024 по справі 440/1571/24
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

08 березня 2024 року м. ПолтаваСправа № 440/1571/24

Cуддя Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков І.С., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело" про залучення третьою особою у справі за позовом Першого заступника керівника Полтавської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Полтавської міської територіальної громади до Полтавської міської ради про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Перший заступник керівника Полтавської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Полтавської міської територіальної громади звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Полтавської міської ради, в якій просив:

визнати протиправною бездіяльність Полтавської міської ради щодо невчинення дій, спрямованих на набуття права власності на безхазяйну річ, а саме об`єкт нерухомості: виробничий будинок - нежитлову будівлю (корівник, склад газових балонів, силосні траншеї), що знаходиться за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Супрунівка, вул. Київська, 2/1К, а саме незвернення до органу, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, із заявою про взяття на облік нерухомого майна як безхазяйної нерухомої речі;

зобов`язати Полтавську міську раду вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на безхазяйну річ, а саме об`єкт нерухомості: виробничий будинок - нежитлову будівлю (корівник, склад газових балонів, силосні траншеї), що знаходиться за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Супрунівка, вул. Київська, 2/1К, шляхом звернення до органу, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, із заявою про взяття на облік нерухомого майна як безхазяйної нерухомої речі.,

Ухвалою суду від 14.02.2024 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, а також призначено її до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

07.03.2024 до суду надійшло клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело", в якому останнє просить залучити його до справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело" (ідентифікаційний код юридичної особи: 32166189).

В обґрунтування вказаного клопотання зазначено, що майно у вигляді об`єкту нерухомості: виробничий будинок - нежитлова будівля (корівник, склад газових балонів, силосні траншеї), що знаходиться за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Супрунівка, вул. Київська, 2/1К, перебуває у власності Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело", що підтверджується:

актом приймання-передачі № 3 майна, що передається Відкритим акціонерним товариством "Укрнафта" з балансу Полтавського тампонажного управління Відкритого акціонерного товариства "Укрнафта" як внесок до Статутного фонду Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело" з метою формування цілісного майнового комплексу Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело" від 3 липня 2003 року;

довідкою про балансову та залишкову вартість станом на 01.08.2017 року.

Вирішуючи клопотання про залучення до участі у справі третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело", суд виходить з наступних міркувань.

Частинами четвертою, п`ятою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Таким чином, підставою для залучення до участі у справі особи, яка не є стороною у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, є можливість впливу судового рішення на права, свободи, інтереси або обов`язки такої особи.

У зв`язку з тим, що судове рішення у справі №440/1571/24 може вплинути на майнові права Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело", а саме об`єкт нерухомості: виробничий будинок - нежитлова будівля (корівник, склад газових балонів, силосні траншеї), що знаходиться за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Супрунівка, вул. Київська, 2/1К, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання заявника та залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело" до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 48, 243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело" задовольнити.

Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело" (ідентифікаційний код юридичної особи: 32166189) до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Направити третій особі копію позовної заяви з додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.С. Шевяков

Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117533178
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/1571/24

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 14.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні