Ухвала
від 08.03.2024 по справі 440/1571/24
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення другого відповідача

08 березня 2024 рокум. ПолтаваСправа № 440/1571/24

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Шевякова І.С., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження клопотання першого заступника керівника Полтавської окружної прокуратури Полтавської області про залучення до участі у справі співвідповідача за позовом першого заступника керівника Полтавської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Полтавської міської територіальної громади до Полтавської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело" про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Перший заступник керівника Полтавської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Полтавської міської територіальної громади звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Полтавської міської ради, в якій просив:

визнати протиправною бездіяльність Полтавської міської ради щодо невчинення дій, спрямованих на набуття права власності на безхазяйну річ, а саме об`єкт нерухомості: виробничий будинок - нежитлову будівлю (корівник, склад газових балонів, силосні траншеї), що знаходиться за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Супрунівка, вул. Київська, 2/1К, а саме незвернення до органу, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, із заявою про взяття на облік нерухомого майна як безхазяйної нерухомої речі;

зобов`язати Полтавську міську раду вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на безхазяйну річ, а саме об`єкт нерухомості: виробничий будинок - нежитлову будівлю (корівник, склад газових балонів, силосні траншеї), що знаходиться за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Супрунівка, вул. Київська, 2/1К, шляхом звернення до органу, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, із заявою про взяття на облік нерухомого майна як безхазяйної нерухомої речі.,

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 лютого 2024 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, вирішено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 08.03.2024 залучено до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело".

07.03.2024 до суду надійшло клопотання першого заступника керівника Полтавської окружної прокуратури Полтавської області про залучення до участі у справі у якості співвідповідача управління майном комунальної власності міста Полтавської міської ради.

Ознайомившись зі змістом клопотання та з матеріалами справи, суд встановив таке.

Рішенням 39 сесії Полтавської міської ради 8-го скликання від 15.09.2023 затверджено Положення про Управління майном комунальної власності міста (в новій редакції), пунктом 13 розділу 2 якого визначено, що одним із завдань Управління є здійснення процедури з набуття права комунальної власності на безхазяйне нерухоме майно.

Відповідно до частин третьої, четвертої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для залучення Управління майном комунальної власності міста Полтавської міської ради до участі у справі в якості другого відповідача, а також необхідність витребувати в останнього всі матеріали, що стали підставою для відмови у визнанні спірного майна безхазяйним.

Керуючись статтями 180, 181, 183, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання першого заступника керівника Полтавської окружної прокуратури Полтавської області про залучення до участі у справі співвідповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом першого заступника керівника Полтавської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Полтавської міської територіальної громади до Полтавської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джерело", про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії в якості другого відповідача Управління майном комунальної власності міста Полтавської міської ради (код ЄДРПОУ 13967034, адреса: м. Полтава, вул. Соборності, 36), направити йому копію позовної заяви.

Встановити Управлінню майном комунальної власності міста Полтавської міської ради п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Зобов`язати Управління майном комунальної власності міста Полтавської міської ради у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали надати суду всі матеріали, що стали підставою для відмови у визнанні спірного майна безхазяйним.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

.

СуддяІ.С. Шевяков

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117533179
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (у тому числі прав на земельні ділянки)

Судовий реєстр по справі —440/1571/24

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 14.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні