Ухвала
від 07.03.2024 по справі 2-77/2008
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-77/2008

Провадження № 2-зз/177/2/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.03.2024

Криворізький районний суд Дніпропетровської області, в складі:

головуючого судді Коваль Н.В.

за участі:

секретаря судового засідання Виноградова Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернулася до суду із зазначеною заявою, в якій просила суд скасувати заходи забезпечення позову, що були вжиті на підставі ухвали Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 26.12.2007 по справі № 2-77/2008, обґрунтовуючи заяву тим, що рішення суду виконано в повному обсязі, у зв`язку із чим відпала підстава для забезпечення позову.

Сторони в судове засідання не з`явились, до початку розгляду справи, заявник надала заяву про розгляд справи за її відсутності та задоволення заявлених вимог.

Як видно з матеріалів справи, відповідач по справі ОСОБА_2 , помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У зв`язку із неявкою в судове засідання всіх осіб, які приймають участь при розгляді справи, фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Суд, вивчивши матеріали справи, давши їм належну оцінку, приходить до наступного.

Судом встановлено, що позивач ОСОБА_1 , 20.11.2007 звернулась до Криворізького районного суду Дніпропетровської області із позовною заявою, в якій просила суд визнати за нею право власності на частину житлового будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 26.12.2007, за заявою позивача, про забезпечення позову, накладено арешт на житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Рішенням суду від 24.03.2008 позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено, визнано за позивачем право власності на частину житлового будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Відповідно до ч.ч. 7,8 ст. 158 ЦПК України, у разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Якщо протягом вказаного строку за заявою позивача (стягувача) буде відкрито виконавче провадження, вказані заходи забезпечення позову діють до повного виконання судового рішення.

Таким чином, оскільки з дня набрання рішенням суду законної сили, пройшло більше ніж дев`яноста днів, рішення суду виконано в повному обсязі, а виконавче провадження на підставі рішення суду не відкрито, суд приходить до висновку про задоволення заявлених вимог та скасування заходів забезпечення позову.

Керуючись ст.158 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову - задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, а саме арешт накладений на житловий будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117549306
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —2-77/2008

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Коваль Н. В.

Рішення від 25.11.2008

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 17.12.2008

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Гордій В.І.

Рішення від 24.01.2008

Цивільне

Стахановський міський суд Луганської області

Гончаров О.М.

Рішення від 13.02.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Лихосенко М.О.

Рішення від 13.02.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Лихосенко М.О.

Рішення від 14.02.2008

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Лихошерст В.В.

Рішення від 01.04.2008

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Орленко Л.О.

Ухвала від 21.05.2008

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л.В.

Ухвала від 23.01.2008

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Бібік М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні