Ухвала
від 11.03.2024 по справі 177/459/24
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/459/24

Провадження № 2/177/436/24

У Х В А Л А

11.03.2024

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Березюк М. В. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Вільненської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області ( адреса місцезнаходження: вул. Меліоративна буд.1А с. Вільне Криворізького району Дніпропетровської області) про визнання права власності в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В:

04.03.2024 позивачзвернувся досуду ізвказаним позовомв якомупросив суд визнати за ним право власності на частину будинку з господарськими будівлями, загальною площею приміщень 132,1 кв.м, житловою площею приміщень 87,4 кв.м, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 30, 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, підстави для її повернення, повторного залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Беручи до уваги характер спору що випливає зі спадкових правовідносин, суд вважає за необхідне призначити справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Разом із позовною заявою позивачем надано до суду клопотання про витребування доказів, а саме про витребування у державного нотаріуса Шостої криворізької державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Деркач Я.В. копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Оскільки позивачем у визначений законом строк, надано обґрунтоване клопотання про витребування доказів, а вказані докази мають суттєве значення для правильного вирішення справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання про витребування доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 187, 260-261, ст. 274, 353 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Вільненської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області ( адреса місцезнаходження: вул. Меліоративна буд.1А с. Вільне Криворізького району Дніпропетровської області) про визнання права власності в порядку спадкування.

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Призначити підготовче засідання по справі на 28.03.2024 о 11:00 годині, у приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т. Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал судового засідання № 2).

Витребувати з Шостої криворізької державної нотаріальної контори Дніпропетровської області копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані документи надати до суду у строк до 28.03.2024.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачу із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів для відома та виконання в частині надання доказів.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. До відзиву мають бути додані докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті має право підготувати заперечення на відповідь на відзив та направити позивачу й суду, з підтвердженням такого направлення позивачу.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Інформацію щодо розгляду справи учасники справи можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет: https://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.В. Березюк

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117549329
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —177/459/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні