Ухвала
від 07.03.2024 по справі 154/752/24
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/752/24

2/154/478/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

07 березня 2024 року м. Володимир

Суддя Володимир-Волинського міського суду Волинської області Лутай А.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_3 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог, Володимирський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Володимирському районі Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання батьківства та внесення змін до актових записів про народження дітей даних про батька -

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 зареєстрований по АДРЕСА_1 звернувся до суду з позовом про визнання батьківства та внесення змін до актових записів про народження дітей даних про батька.

Відповідач ОСОБА_2 зареєстрований по АДРЕСА_2 .

Третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_3 зареєстрована АДРЕСА_3 .

Третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог, Володимирський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Володимирському районі Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції зареєстрований по АДРЕСА_4 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особана стороніпозивача,яка незаявляє самостійнихвимог ОСОБА_3 ,третя особана сторонівідповідача,яка незаявляє самостійнихвимог,Володимирський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уВолодимирському районіЗахідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції провизнання батьківствата внесеннязмін доактових записівпро народженнядітей данихпро батька та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1ст.189 ЦПК Українирозпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у даній справі на14 год. 00 хв. 08.04.2024 року в залі судових засідань Володимир-Волинського міського суду Волинської області (м. Володимир, вул. Сагайдачного, 24).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст.178 ЦПК України. До відзиву додаються:1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до вимог ч.4ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178 ЦПК України).

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua.

Направити сторонам та третій особі копію ухвали про відкриття провадження у справі, а також копію позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу і третій особі.

Запропонувати третій особі надати суду до наступного судового засідання письмові пояснення щодо позову, які відповідають вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно роз`яснити третім особам, що у разі ненадання у встановлений судом строк письмових пояснень щодо позову, справа буде розглянута за наявними матеріалами.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А.М. Лутай

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117555202
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —154/752/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні