Ухвала
від 11.03.2024 по справі 159/725/24
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/725/24

Провадження № 2/159/542/24

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

11 березня 2024 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Бойчук П.Ю., вивчивши позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заводська 3» (м. Ковель, вул. Заводська, 3), від іменіякого дієпредставник ВоробейОксана Володимирівна(м.Ковель,вул.Степана Бандери,7/1), до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості за утримання будинку та прибудинкової території, -

в с т а н о в и в:

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заводська 3», від іменіякого дієпредставник ВоробейО.В., звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 , в якому просить стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість за утримання будинку та прибудинкової території в сумі 7727,36 грн. Крім цього, просить стягнути з відповідача на користь позивача судові витрати у справі по сплаті судового збору 3028,00 грн. та витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 4000,00 грн.

Відповідно до статті 19 Цивільного процесуального кодексу України справа відноситься до юрисдикції загальних судів і підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 175-177 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК), та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до вимог статті 274 ЦПК справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Позивачем не заявлено клопотання про виклик сторін в судове засідання, суд також не вбачає підстав для виклику сторін з власної ініціативи, тому справа буде розглянута за наявними у справі матеріалами.

Сторони у визначений судом строк вправі подати наявні докази та письмові пояснення у справі.

Визнавши поданіматеріали достатнімидля прийняттяпозовної заявидо розглядута відкриттяпровадження усправі,керуючись статтями 19, 175, 177, 187, 274, 353 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження в цивільній справі.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Відповідач вправі в строк для подання відзиву клопотати про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Позивач вправі подати суду письмове клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК , і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК , одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК ).

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив. Одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду, її копію та додані документи позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Заперечення щодонаведених позивачему відповідіна відзивпояснень,міркувань тааргументів можутьбути поданівідповідачем досуду протягомп`яти днівз дняотримання відповідіна відзив.Одночасно з надісланням заперечень до суду, їх копію та доданих документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Надіслати учасникам справи копії цієї ухвали, а відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала про відкриття провадження у справі оскарженню не підлягає.

Суддя Ковельського міськрайонного суду П.Ю. Бойчук

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117555331
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них споживчого кредиту

Судовий реєстр по справі —159/725/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні