Ухвала
від 11.03.2024 по справі 753/2902/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2902/24

провадження № 2/753/3973/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" березня 2024 р. суддя Дарницького районного суду м. Києва Заставенко М.О., розглянувши заяву про самовідвід у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер-Преміал», Обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний кооператив «Лейк Хаус» про визнання майнових прав на нерухоме майно, треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю «Градострой», Державне підприємство «Київський державний завод «Буревісник»,

В С Т А Н О В И В:

07.02.2024 до суду від представника позивача - адвоката Дадіверіної Людмили Іванівни надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер-Преміал», Обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний кооператив «Лейк Хаус» про визнання майнових прав на нерухоме майно, у якій представник позивача просить визнати за позивачем майнові права на житлове приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , поштова адреса: АДРЕСА_2 , квартира 214, поверх будинку 9, кількість кімнат 2, загальна площа 71,69 кв.м., житлова площа 34,87 кв.м., а також майнові права на місце для паркінгу за адресою: АДРЕСА_1 , поштова адреса: АДРЕСА_2 , номер місця для паркінгу 53, поверх будинку підвальний. Треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю «Градострой», Державне підприємство «Київський державний завод «Буревісник».

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.02.2024 позовна заява передана до провадження судді Заставенко М.О.

Суддя Заставенко М. О. заявила самовідвід у цій справі пославшись на наявність обставин, які викликають сумнів у неупередженості та об`єктивності судді.

Суд вважає заявлений самовідвід обґрунтованим з таких підстав.

Статтею 36 ЦПК України встановлений перелік підстав для відводу (самовідводу) судді у цивільній справі.

Серед таких підстав законодавець зазначає, зокрема, є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Стаття 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод гарантує кожній людині право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом.

Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях неодноразово вказував на існування двох елементів безсторонності суду: суб`єктивної, яка полягає у тому, щоб жоден із його членів відкрито не проявляв упередженість та особисту зацікавленість, а також об`єктивної, що передбачає існування достатніх гарантій, щоб виключити будь-які сумніви щодо цього.

Вивченням матеріалами справи встановлено, що ухвалою від 22.02.2024 позовну заяву залишено без руху з підстав відсутності підтвердження зарахування суми судового збору до спеціального фонду державного бюджету.

На виконання ухвали представником позивача 06.03.2024 подано заяву з додатком на підтвердження зарахування суми судового збору, сплаченого відповідно до квитанції від 25.12.2023, до спеціального фонду державного бюджету.

Адвокат Дадіверіна Л.І., діючи від імені та в інтересах ОСОБА_1 , вже неодноразово зверталась до суду з повністю ідентичними позовними заявами (цивільна справа № 753/325/24, головуючий суддя Каліушко Ф.А., цивільна справа № 753/1378/24, головуючий суддя Трусова Т.А., цивільна справа № 753/2138/24, головуючий суддя Якусик О.В.,), які відкликала до відкриття провадження у справі, у зв`язку з чим ухвалами від 10.01.2024, 23.01.2024, 02.02.2024 позовні заяві були повернуті.

Отже зважаючи на те, що ОСОБА_2 , діючи від імені та в інтересах ОСОБА_1 , вже вчетверте подала позов до тих самих відповідачів, з тим самим предметом та з тих самих підстав, суд визнає переконливими доводи судді про те, що наведені обставини дають підстави припускати, що у випадку розгляду суддею Заставенко М.О. позовної заяви у сторони відповідача можуть виникнути цілком обґрунтовані сумніви у її неупередженості і об`єктивності.

Керуючись статтями 36, 40 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву судді Дарницького районного суду м. Києва Заставенко М.О. про самовідвід у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер-Преміал», Обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний кооператив «Лейк Хаус» про визнання майнових прав на нерухоме майно, треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю «Градострой», Державне підприємство «Київський державний завод «Буревісник».

Матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер-Преміал», Обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний кооператив «Лейк Хаус» про визнання майнових прав на нерухоме майно, треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю «Градострой», Державне підприємство «Київський державний завод «Буревісник», передати до відділу організаційного забезпечення з розгляду цивільних та адміністративних справ Дарницького районного суду м. Києва для повторного автоматизованого розподілу справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.О.Заставенко

Повний текст ухвали складено та підписано 11.03.2024.

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117557995
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —753/2902/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні