Ухвала
від 11.03.2024 по справі 440/2307/24
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 березня 2024 року м. ПолтаваСправа № 440/2307/24

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Костенко Г.В., розглянувши у письмовому провадженні клопотання Соціально-гуманітарного відділу Опішнянської селищної ради Полтавського району Полтавської області про залучення до участі у справі третьої особи в адміністративній справі за позовом Соціально-гуманітарного відділу Опішнянської селищної ради Полтавського району Полтавської області до Управління Південного офісу Держаудитслужби про визнання протиправним та скасування висновку,

В С Т А Н О В И В:

Соціально-гуманітарний відділ Опішнянської селищної ради Полтавського району Полтавської області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління Південного офісу Держаудитслужби, в якій просить: визнати протиправним та скасувати Висновок Південного офісу Державної аудиторської служби України про результати моніторингу процедури публічної закупівлі UA-2023-11-09-014582-а від 12.02.2024, назва номенклатурної позиції предмета закупівлі: "Капітальний ремонт майстерні Л-1, Опішнянського ліцею Опішнянської селищної ради Полтавської області по вул.Соборна, 18 в смт.Опішня Полтавського району Полтавської області", код згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві номенклатури позиції предмета закупівлі "ДК 021:2015: 45450000-6 Інші завершені будівельні роботи".

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 28 лютого 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за цим позовом.

На підставі приписів частини другої, пункту 10 частини шостої статті 12, статей 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження у письмовому провадженні.

06 березня 2024 року судом одержано клопотання Соціально-гуманітарного відділу Опішнянської селищної ради Полтавського району Полтавської області про залучення до участі у справі третьої особи - Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія "СБ" (код ЄДРПОУ 41603412).

Розглянувши подане позивачем клопотання, суд дійшов такого висновку.

Згідно з частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Відповідно до частини третьої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку щодо наявності підстав для залучення до участі в справі в якості третьої особи, які не заявляє самостійних щодо предмета спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія "СБ" (код ЄДРПОУ 41603412), оскільки рішення у цій справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки цієї особи.

Таким чином, клопотання про залучення третьої особи належить задовольнити.

Керуючись статтями 12, 48, 248, 256, 257, 260, 262, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про залучення до участі у справі третьої особи задовольнити.

Залучити до участі у справі №440/2307/24 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія "СБ" (код ЄДРПОУ 41603412).

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали суду для надання пояснень щодо позову разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються пояснення, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Г.В. Костенко

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117561517
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —440/2307/24

Рішення від 30.04.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні