Ухвала
від 12.03.2024 по справі 747/128/24
ТАЛАЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 747/128/24

Провадження№ 2-а/747/16/24

У Х В А Л А

12.03.2024 року суддя Талалаївського районного суду Чернігівської області Тіщенко Л.В., розглянула матеріали адміністративної позовної заяви ОСОБА_1 до ГУНП України в Сумській області про скасування постанов про поновлення строку для оскарження постанови про адміністративне правопорушення, скасування постанови про накладення адміністравтиного стягнення та закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з даним адміністративним позовом до відповідача. Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 КАС України, вказану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства. Крім того, позовна заява подана з дотримання правил предметної юрисдикції, так як відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 20 КАС України місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

Даний спір не відноситься до справ, визначених у ч.4 ст.12 та в ч.4 ст. 257 КАС України, що можуть бути розглянуті виключно за правилами загального позовного провадження. Враховуючи характер спірних відносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає за можливе розглядати дану справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

В той же час дана справа стосується позову з приводу рішення суб`єкта владних повноважень про притягнення до адміністративної відповідальності, а тому її розгляд врегульований спеціальною нормою ст 286 КАС України, яка, зокрема, встановлює скорочені строки розгляду справи та окремі особливості подання відзиву на позов.

Керуючись статтями 160, 161, 171, 268, 286 КАС України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до ГУНП України в Сумській області про скасування постанов про поновлення строку для оскарження постанови про адміністративне правопорушення, скасування постанови про накладення адміністравтиного стягнення та закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 15.00 год. 25 березня 2024 року в приміщенні Талалаївського районного суду Чернігівської області за адресою вул. Центральна, 38 смт. Талалаївка Чернігівської області за участю сторін.

Про подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи негайно повідомити відповідачів шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, зазначену в позовній заяві. Копію позовної заяви та доданих до неї документів, ухвали про відкриття провадження у справі направити відповідачам на офіційну електронну адресу.

Учасник справи вважатиметься повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи, з моменту направлення такого повідомлення працівником суду, про що останній робить відмітку у матеріалах справи, та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду. Неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень статті 268 КАС України, не перешкоджає розгляду справи.

Запропонувати відповідачу до початку судового розгляду подати відзив на позов, позивачу відповідь на відзив та заперечення. Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами, а неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову в силу частини ч.4 ст. 159 КАС України.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://tl.cn.court.gov.ua.

Ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в частині дотримання правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Шостого апеляційного адміністративного суду.

Суддя: Л.В.Тіщенко

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117572468
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —747/128/24

Рішення від 11.04.2024

Адміністративне

Талалаївський районний суд Чернігівської області

Тіщенко Л. В.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Талалаївський районний суд Чернігівської області

Тіщенко Л. В.

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Талалаївський районний суд Чернігівської області

Тіщенко Л. В.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Талалаївський районний суд Чернігівської області

Тіщенко Л. В.

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Талалаївський районний суд Чернігівської області

Тіщенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні