Ухвала
від 12.03.2024 по справі 918/182/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

12 березня 2024 рокум. РівнеСправа № 918/182/24

Господарський суд Рівненської області у складі судді Марач В.В., при секретарі судового засідання Мельник В.Я., розглянувши у підготовчому засіданні матеріали справи

за позовом Керівника Дубенської окружної прокуратури (35603, Рівненська обл., м. Дубно, вул. Івана, 10, код ЄДРПОУ 02910077) в інтересах держави в особі Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області (35500, Рівненська обл., Дубенський район, м. Радивилів, вул. Паркова, 5, код ЄДРПОУ 04057847)

до відповідачів: Комунального некомерційного підприємства "Радивилівська центральна міська лікарня" Радивилівської міської ради Рівненської області (35500, Рівненська обл., Дубенський район, м. Радивилів, вул. Садова, 4, код ЄДРПОУ 42101003); Товариства з обмеженою відповідальністю "Енерджі Трейд Груп" (01010, м. Київ, вул. Івана Мазепи, 6, код ЄДРПОУ 36716332)

про визнання недійсними додаткових угод та стягнення 269262 грн. 81 коп..

В судовому засіданні приймали участь:

від позивача: не з`явився;

від відповідачів: КНП "Радивилівська центральна міська лікарня" -Кшевська С.М.; від ТОВ "Енерджі Трейд Груп" - не з`явився;

від прокуратури: Мельничук Л.О..

ВСТАНОВИВ:

Керівник Дубенської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області звернувся в Господарський суд Рівненської області з позовом до Комунального некомерційного підприємства "Радивилівська центральна міська лікарня" Радивилівської міської ради Рівненської області, Товариства з обмеженою відповідальністю "Енерджі Трейд Груп" про визнання недійсними додаткових угод та стягнення 269262 грн. 81 коп..

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 20.02.2024 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Розгляд справи у підготовчому засіданні призначено на "12" березня 2024 року.

06.03.2024 року через відділ канцелярії та документального забезпечення суду Відповідачем Комунальним некомерційним підприємством "Радивилівська центральна міська лікарня" Радивилівської міської ради Рівненської області подано відзив на позов, в якому позовні вимоги Керівника Дубенської окружної прокуратури визнає повністю.

11.03.2024 року через відділ канцелярії та документального забезпечення суду представником відповідача ТОВ "Енерджі Трейд Груп" подано відзив на позов, в якому проти позовних вимог заперечує.

У судове засідання 12.03.2024 року не з`явились представники позивача та відповідача ТОВ "Енерджі Трейд Груп", про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, причин неявки суду не повідомили.

Представником прокуратури у судовому засіданні заявлено клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату для можливості надання відповіді на відзиви.

З огляду на заявлене клопотання суд зазначає наступне.

За приписами статті 161 Господарського процесуального кодексу України (далі ГПК України) при розгляді справи судом в порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом. Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву. Підстави, час та черговість подання заяв по суті справи визначаються цим Кодексом або судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Статтею 166 ГПК України передбачено, що у відповіді на відзив позивач викладає свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення. Відповідь на відзив підписується позивачем або його представником. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 165 цього Кодексу. Відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дозволить позивачу підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Відтак суд зазначає, що прокурор наділений правом на подання відповіді на відзив.

Відповідно до п. 1 ст. 181 Господарського процесуального кодексу України (далі ГПК України) для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з п. 1 та п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу та в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З огляду на вищезазначене клопотання представника прокуратури про відкладення розгляду справи для можливості надання відповіді на відзиви є обгрунтованим та, відповідно, підлягає задоволенню.

У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва (ч. 7 ст. 183 ГПК України).

Керуючись статтями 182-183, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи у підготовчому засіданні на "26" березня 2024 р. на 10:00 год.. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна, 26-А.

2. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст. 80 ГПК України.

3. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Марач В.В.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117585612
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Визнання договорів (правочинів) недійсними купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг енергоносіїв

Судовий реєстр по справі —918/182/24

Судовий наказ від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Судовий наказ від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Судовий наказ від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Рішення від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні