Ухвала
від 11.03.2024 по справі 363/1075/24
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"11" березня 2024 р. Справа № 363/1075/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

11 березня 2024 року суддя Вишгородського районного суду Київської області Олійник С.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Вишгородської міської ради про позбавлення батьківських прав, встановлення опіки та стягнення аліментів,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Вишгородської міської ради про позбавлення батьківських прав, встановлення опіки та стягнення аліментів.

На запит відповідно до вимог ч. 6ст. 187 ЦПК України, судом отримана інформація з відділу реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб, відповідно до якої підтверджене місце проживання позивача ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Справа підсудна Вишгородському районному суду Київської області на підставі ч. 1 ст. 28 ЦПК України.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України.

Підстав для залишення її без руху та відмови у відкритті провадження відповідно до ст.ст. 185-186 ЦПК України відсутні.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України, враховуючи категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, суддя дійшла висновку, що вказаний спір підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

З метою виконання вимог передбачених ч. 1 ст.189 ЦПК України, вважаю за необхідне розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Керуючись статтями 19, 187, 260 ЦПК України, суд

постановив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Вишгородської міської ради, про позбавлення батьківських прав, встановлення опіки та стягнення аліментів.

Призначити розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 12годину 00хвилин 08квітня 2024року в приміщенні Вишгородського районного суду Київської області, за адресою: Київська область, Вишгородський район, м. Вишгород, вул. Кургузова, 7.

Встановити відповідачу строк у п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали для подання суду відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу та третім особам.

Встановити позивачу строк до десяти днів з дня отримання відзиву для надання суду відповіді на відзив.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи відзиву на позовну заяву (відзив), відповіді на відзив, заперечення є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив до закінчення підготовчого провадження.

Роз`яснити третім особам, що вони мають право подати пояснення щодо позову в строк п`ять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Про участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учасник справи подає заяву, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той саме строк надсилається іншим учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://vsh.ko.court.gov.ua/sud1009/gromadyanam/csz/.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження в справі з порушенням правил підсудності.

Суддя С.В. Олійник

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117587442
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —363/1075/24

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Олійник С. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Олійник С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні