Ухвала
від 13.03.2024 по справі 587/1461/23
СУМСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №587/1461/23 Головуючий у суді у 1 інстанції - Ніколаєнко О. О.Номер провадження 22-ц/816/428/24 Суддя-доповідач - Собина О. І. Категорія - 76

УХВАЛА

13 березня 2024 року м.Суми

Сумський апеляційний суд у складі колегії суддів:

Собини О. І. (суддя-доповідач), Криворотенка В. І. , Рунова В. Ю.

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 -адвоката КучмиЛюдмили Володимирівнипро участь в режимі відеоконференції у судових засіданнях з розгляду апеляційної скарги за апеляційноюскаргою ОСОБА_1 , яка подана її представником - адвокатом Кучмою Людмилою Володимирівною, на рішення Зарічного районногосуду м.Суми від 09жовтня 2023року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради про визнання незаконними актів, зміну формулювання причин звільнення, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Розгляд цивільної справи за апеляційною скаргою ОСОБА_1 призначено на 14 годину 00 хвилин 19 березня 2024 року у приміщенні Сумського апеляційного суду.

12 березня 2024 року від представника ОСОБА_1 - адвоката Кучми Л.В. надійшло клопотання про участь у судових засіданнях суду апеляційної інстанції у цій справі в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини 1 статті 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість заявнику приймати участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконферецзв`язку.

На підставі наведеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 -адвоката КучмиЛюдмили Володимирівнипро участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобівзадовольнити.

Забезпечити участьадвоката КучмиЛюдмили Володимирівниу судовому засіданні суду апеляційної інстанції 19березня 2024року о14годині 00хв.та наступних судових засіданнях суду апеляційної інстанції у цій справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконферецзвязку.

Попередити адвоката Кучму Людмилу Володимирівну, що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконферецзв`язку, який може бути встановлений за веб-посиланнямhttps://vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Крім того, вхід до підсистеми відеоконференцзв`язку можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua).

Копію даної ухвали негайно направити адвокату Кучмі Людмилі Володимирівні.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач - О. І. Собина

Судді: В. І. Криворотенко

В. Ю. Рунов

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117620347
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними актів, зміну формулювання причин звільнення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —587/1461/23

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Ніколаєнко О. О.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Ніколаєнко О. О.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Рішення від 18.10.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Ніколаєнко О. О.

Рішення від 09.10.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Ніколаєнко О. О.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Ніколаєнко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні