Ухвала
від 12.03.2024 по справі 340/922/24
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням

12 березня 2024 року м. Кропивницький Справа №340/922/24

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Пасічника Ю.П., розглянув у письмовому провадженні клопотання представника позивача про розгляд справи в порядку загального провадження в адміністративній справі за позовом Комунального закладу "Ліцей №4 "ОБРІЙ" Світловодської міської ради, (вул. Героїв України, 56, м.Світловодськ, Кіровоградська область, 27500, код ЄДРПОУ 31678827) до Управління Північного офісу держаудитслужби в Житомирській області (майдан ім. С.П. Корольова, 12, м.Житомир, 10014, код ЄДРПОУ 04055280), третя особа ТОВ "Торговий Дім "Сінай-Гора" (вул. Білінченка Геннадія, 29Б, село Щербані, Полтавської області, 38750, Код ЄДРПОУ 38953715) про визнання дій протиправними та скасування висновку,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом і просить:

- Визнати протиправним та скасувати висновок від 02.02.2024 року Управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області про результати моніторингу закупівлі № UA-2023-11-03-009075-а, яка проведена Комунальним закладом «Ліцей № 4 «Обрій» Світловодської міської ради.

Ухвалою суду від 23 лютого 2024 року відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (а.с.139).

27 лютого 2024 року до суду надійшло клопотання представника позивача про розгляд справи у порядку загального провадження. Заява мотивована тим, що дана справа потребує детального з`ясування всіх обставин та детального розгляду спору по суті, з дотриманням усієї процесуальної процедури.

Відповідно статті 260 КАС України Питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

У випадку, передбаченому частиною першою статті 259 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може:

1) задовольнити клопотання та визначити строк відповщачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження; або

2) відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про викриття провадження у справі.

Якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обгрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про:

1) залишення заяви відповідача без задоволення;

2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Якщо відповідач не подасть' у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк із поважних причин.

Якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Частини друга-шоста цієї статті не застосовуються до справ, визначених пунктами 1-9 частини шостої статті 12 цього Кодексу.

Враховуючи викладене, беручи до уваги позицію сторони позивача щодо позовних вимог та предмета доказування, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача про розгляд справи в порядку загального провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.260, 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача про розгляд справи в порядку загального провадження задовольнити.

Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Справу призначити до розгляду в підготовчому засіданні на 10 квітня 2024 року о 10:00 год., яке провести в приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: м. Кропивницький, вул.Велика Перспективна, 40, 7 поверх в залі судового засідання №3.

В судове засідання викликати сторони.

Сторони, учасники або їх представники допускаються до участі у підготовчому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

Копію ухвали невідкладно надіслати сторонам.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання її суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Ю.П. ПАСІЧНИК

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117628198
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —340/922/24

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. ПАСІЧНИК

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. ПАСІЧНИК

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. ПАСІЧНИК

Ухвала від 14.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. ПАСІЧНИК

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. ПАСІЧНИК

Ухвала від 23.02.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. ПАСІЧНИК

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. ПАСІЧНИК

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні